Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z rokodelskimi delavnicami ohranjali tradicijo


Sredi junija je Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec na Junževi domačiji v Rogaški Slatini pripravil prikaz raznih rokodelskih delavnic, ki jih izvajajo v njihovem muzeju.

S seboj so prinesli prikaze rokodelskih delavnic “Okusimo dediščino”, ki so del redne dejavnosti Muzeja na prostem Rogatec in Rokodelskega centra v Rogatcu. Tako je brigita Božičko v črni kuhinji prikazala peko kruha in žulik, Zdenka Pulko ob peči ustvarjala košare iz vrbovega šibja, pletarka Vida antolinc spletala čudovite izdelke iz ličja, Milena Kovačič pa je iz krep papirja izdelovala rožice.

Vir foto: FB/Rogatec.si

Dogodka so se udeležile tudi Ljudske pevke Kulturnega društva Anton Stefanciosa Rogatec, ki so s svojimi glasovi po besedah organizatorjev ustvarile čudovito vzdušje. Ob koncu so se z naslednjimi besedami zahvalili vsem, ki so se jim pridružili: “Hvala vsem, ki ste se nam pridružili in pomagali ohranjati naše dragocene rokodelske tradicije.

Vir foto: FB/Rogatec.si

Po prizadevanjih zavoda so v Dvorcu Strmol pred kratkim odprli gostujočo razstavo, kjer se nahaja originalna listina kraljice Barbare Celjske:

Odprtje razstave v Dvorcu Strmol: V Rogatec prispela originalna listina kraljice Barbare Celjske