Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trener iz Šentjurja v družbi košarkarskih velikanov kot so Obradović, Itoudis in Bartzokas


Perspektivni košarkarski trener iz Šentjurja, Gašper Škoberne, je bil letos del evroligaške akademije, kjer se je izobraževal ob velikih košarkarskih strokovnjakih, ob tem pa je imel tudi privilegij vstopa v zakulisje beograjskega košarkarskega velikana Partizana. 

EHCB (EuroLeague Head Coaches Board) je evroligaška akademija, ki je bila ustanovljena leta 2019 kot neprofitna športna organizacija v sodelovanju s Fakulteto za šport v Beogradu z namenom izobraževanja trenerjev na globalni ravni.

Pri organizaciji sodeluje več kot 20 trenerjev in pomočnikov trenerjev ekip, ki nastopajo v Evroligi ter Eurocupu. Njen predsednik je grški strateg Dimitris Itoudis, ki je CSKA iz Moskve dvakrat popeljal do evroligaškega naslova.

Gašper Škoberne iz Šentjurja se je akademije udeležil kot predstavnik četrte generacije, uspešno pa je zaključil z vsemi obveznostmi. Škoberne je doslej pri KK Šentjur deloval kot pomočnik članskega trenerja, ob tem pa tudi kot trener zasedb U20, U18 in U16.

Vpogled v zakulisje Partizana iz Beograda

V sklopu izobraževanja je sodeloval tudi pri ekipi beograjskega Partizana, kjer je bil prisoten na njihovih treningih, video analizah in pripravah na nasprotne ekipe v ABA ligi ter dvojnem tednu Evrolige.

Foto: osebni arhiv

Poleg tega si je v času izobraževanja v srbski prestolnici ogledal tudi evroligaška obračuna med Partizanom in madridskim Realom ter Baskonio, prav tako pa tudi dvoboj med Crveno zvezdo in Panathinaikosom, ki se je kasneje zavihtel na vrh evropskega prestola.

23-letni trener iz Šentjurja je tako lahko pobližje spoznal delo Željka Obradovića, ki je kot trener kar devetkrat osvojil evroligaški naslov in velja za enega najboljših evropskih trenerjev vseh časov.

Željko Obradović in Gašper Škoberne. (Foto: osebni arhiv)

“Izredno vesel sem ter počaščen, da sem imel v sklopu četrte generacije trenerjev akademije EHCB priložnost pridobiti neprecenljive izkušnje in znanje trenerjev, ki krojijo sam vrh evropske ter svetovne košarke,” je za Kozjansko.info povedal Škoberne.

Zaključek v Glyfadi kot češnja na vrhu torte

Zaključek akademije je potekal v grški Glyfadi, kjer so trenerji najelitnejšega evropskega tekmovanja predavali o različnih tematikah in svojih filozofijah, zaradi katerih so v očeh javnosti opaženi kot pravi košarkarski geniji.

Na obrobju Aten so se tako med drugim predstavili Chus Mateo (trener Real Madrida), Georgios Bartzokas (trener Olympiakosa), Giannis Sfairopoulos (trener Crvene zvezde), Pablo Laso (trener Bayerna iz Münchna), Obradović (trener Partizana) in Itoudis.