Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Največ je avtoprevoznikov


S tem naslovom je bil na današnji dan pred 25 leti objavljen članek v Novem tedniku. Vabljeni k branju:

V Šentjurju so se v petek spomnili 20-letnice delovanja domače obrtne zbornice, ki vključuje številne obrtnike iz občin Šentjur in Dobje.

Na preteklo delo in načrte je opozoril njen predsednik Anton Berglez, predsednik upravnega odbora Obrtne zbornice Slovenije Stanislav Kramberger pa je poudaril evropsko povezovanje ter slovenske spremembe na področju davkov, delovnega in pokojninskega prava, na kar so obrtniki še posebej pozor ni. Zbrane sta posebej pozdravila župana Jurij Malovrh iz Šentjurja in Franc Salobir iz Dobja.

Kramberger je podelil Območni obrtni zbornici Šentjur zlato plaketo Obrtne zbornice Slovenije. Priznanja za tri desetletja dela v obrti sta prejela Anton Berglez in Edvard Šolinc ter za dve desetletji Jožef Bračko, Štefanija Budja, Ivan Grajžl, Boris Grosek, Zdenko Horvat, Franc Strafela in Edvin Tovornik. Priznanja so podelili še petim obrtnikom, ki so se upokojili lani.

Ob pomembni obletnici so izdali zbornik o preteklih le tih ter s podatki o obrtnikih. V tej obrtni zbornici prevladuje jo avtoprevozniki, za kateri mi so najštevilčnejši gradbeniki in gostinci.

BJ, Novi tednik, 17. 6. 2024