Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pri NK Rogaška zadovoljni z drugoligaško jesenjo


Po dveh desetletjih se je slatinska nogometna zasedba znova udejstvovala v drugi državni nogometni ligi, kjer so v 17 tekmah zbrali enako število točk in 16-članski ligi zasedajo 12. mesto.

V nadaljevanju samoocena, ki so jo zapisali pri slatinskem klubu:

“Zadnjo soboto v novembru se je končal jesenski del prvenstva v 2. SNL, kjer po dolgih 22 letih tekmuje tudi NK Rogaška. Kot se spodobi, so naši fantje pred svojimi navijači prvi del tekmovalne sezone zaključili z zmago proti zelo močnemu nasprotniku NK Krka, ki ne skriva prvoligaških ambicij.

Skupno so ekipe v prvem delu sezone odigrale 17 tekem in NK Rogaška je uspel zbrati prav toliko točk, kar pomeni 12. mesto na lestvici razširjene 16 članske lige. A vse skupaj ni bilo tako lahko. Spomnimo se, da smo po spodbudnem začetku, ko smo v prvih treh krogih osvojili 4 točke, nanizali 7 zaporednih porazov. Še bolj nas je prizadelo veliko število poškodovanih ključnih igralcev, kar je vse skupaj prineslo 16. oz. zadnje mesto v 10. krogu 2. SNL.

Po visoki zmagi v Veržeju so fantje začeli verjeti v sebe in po odličnih pripravah na tekme ss strani glavnega trenerja Ibrahima Neskića ter njegovega pomočnika Bojana Počivalška, nanizali še 4 zmage in neodločen rezultat.

Moramo vedeti, da so naši igralci čisti amaterji, da tekmujemo v ligi, v kateri je veliko ekip profesionalnih ali polprofesionalnih in lahko damo fantom samo kapo dol za doseženo. Zelo nas veseli dejstvo, da redno dobivajo priložnost za igranje domači igralci, saj je 6 do 7 igralcev, ki so igrali še četrto ligo, nosilcev ekipe v 2. ligi.

Prav tako je bil zelo velik preskok za samo upravo kluba, ki se je znala dobro organizirati, da so tekme potekale na zglednem nivoju, za kar smo dobili nemalo pohval. Vsega tega pa ne bi bilo brez zvestih volonterskih delavcev, ki so bili pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas, da pomagajo klubu pri organizaciji tekem.

Ker je 2. SNL tudi velik finančni zalogaj, bi se na tem mestu radi zahvalili vsem zvestim sponzorjem in donatorjem, brez katerih se nogomet v Rogaški Slatini na tem nivoju tekmovanja ne bi mogel igrati.

HVALA tudi zvestim navijačem za podporo s tribun, hvala da ste nam stali ob strani, tudi takrat, ko nam ni šlo. Sedaj čakata člansko ekipo slaba dva meseca premora. Želimo si, da se fantje čim bolj spočijejo, da pozdravijo poškodbe in da gremo spomladi novim zmagam naproti. Že 18. marca nas čaka na domačem stadionu pravi spektakel s prvouvrščeno Muro.”