Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gre v peto rado? Tokrat bo soglasje občin za direktorsko mesto v Zdravstvenem domu iskala mag. Jasna Žerak


Magistrica poslovnih ved iz Rogaške Slatine, Jasna Žerak, je naslednja izbranka Sveta zavoda JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah za direktorico šmarskega zdravstvenega doma. Sedaj jo čaka pot, na kateri se je zataknilo že trem pred njo – soglasje k imenovanju mora prispevati šest občin ustanoviteljic.  

Ob petič ponovljenem razpisu za direktorja JZ ZD Šmarje pri Jelšah poguma ni izgubilo 9 kandidatov, med njimi tudi štirikrat neuspešna dosedanja direktorica Irena Nunčič

Izmed petih kandidatov, ki so izpolnjevali pogoje, so se danes na svetu zavoda JZ ZD Šmarje predstavili trije. Dva sta se naknadno umaknila, med njimi tudi prejšnji izvoljeni kandidat sveta –  Marjan Dikaučič, ki kasneje ni dobil soglasja občin Kozje in Rogatec.

Tako so se na današnji seji sveta zavoda predstavili trije. Svetniki so prvič prisluhnili bančnikoma, mag. Jasni Žerak iz Rogaške Slatine in mag. Antonu Zidarju iz Šmarja pri Jelšah, že petič pa so slišali vizijo dela za naslednje mandatno obdobje aktualne v.d. direktorice Nunčičeve.

Čeprav njen program po tolikšnih ponovitvah verjetno znajo že na pamet, pa še enkrat več večine ni prepričal. Dosedanja direktorica je namreč prejela 4 glasove, večina, 11 svetnikov, pa je glasovala za Slatinčanko Jasno Žerak. Mag. Anton Zidar z Bobovega pri Šmarju ni prejel nobenega glasu, čeprav njegov program in vizija kvalitetno nista zaostajala za preostalima kandidatkama. 

Nova izbranka sveta zavoda JZ ZD Šmarje pri Jelšah je Slatinčanka mag. Jasna Žerak
Nova izbranka sveta zavoda JZ ZD Šmarje pri Jelšah je Slatinčanka mag. Jasna Žerak

Jasna Žerak je magistrica poslovnih ved s 14 letnimi izkušnjami v bančništvu, trenutno zaposlena v Abanki. Člane sveta zavoda je najbrž prepričala z odločno, jasno in konkretno predstavitvijo programa. 

Vajo bo morala ponoviti še pred občinskimi svetniki šestih občin ustanoviteljic. Šmarske svetnike bo verjetno zanimalo vprašanje ali bi slatinsko vodstvo Zdravstvenega doma ponovno obudilo težnje k selitvi sedeža in reševalne službe v Rogaško Slatino. 

R. Č.

svinjska-polsi-klik