Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Smrtna nesreča pri avtocestnem počivališču Zima (dopolnjeno)


svecaOb 4.35 je na avtocesti pri počivališču Zima, smer Celje, občina Šentjur, voznik romunskega mini avtobusa zapeljal s cestišča in se prevrnil v jarek. Reševalci RP Celje so sedem poškodovanih oskrbeli in prepeljali v SB Celje, ena oseba je preminula na kraju dogodka. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom razrezali vozilo in omogočili reševalcem dostop do ponesrečenih, pomagali reševalcem, štiri lažje poškodovane prepeljali v SB Celje in posipali cestišče z vpojnimi sredstvi . Obveščene so bile pristojne službe.

Avtocesta je bila znova odprta za promet šele po 9. uri.

Dodano naknadno

V prometni nesreči je bilo udeleženo romunsko tovorno vozilo, v katerem je bilo osem oseb. Do prometne nesreče je prišlo ker voznik ni vozil po sredini prometnega pasu. 41-letni voznik, ki je je vozil iz smeri Tepanja proti Celju, je zapeljal s cestišča in z desnim delom vozila najprej trčil v prometni znak, nato zapeljal na jekleno zaščitno kovinsko ograjo in potem s prednjim desnim delom vozila trčilo v betonski temelj . Voznik je padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl. V nesreči sta se dve sopotnici še huje poškodovali, štirje sopotniki in ena sopotnica pa lažje.

To je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je v prometnih nesrečah umrlo osem ljudi.

polovicka_celje_klik