Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Slatinski policisti izvedli projekt “Otrok, policist za en dan”


Policisti PP Rogaška Slatina so v začetku novembra izvedli preventivni projekt »Otrok, policist za en dan«. K sodelovanju so povabili šole na območju občine Rogaška Slatina ter Rogatec. Učitelji so izbrali tri  učence osmih razredov, ki so v spremstvu učiteljev prišli na PP Rogaška Slatina. 

Otrokom in učiteljem so policisti podrobneje predstavili projekt, katerega namen je seznaniti otroke s problematiko varnosti, z delom in poslanstvom policistov v družbi, ustvariti pozitivno podobo policistov med otroki ter na ta način povečati zaupanje v delo policistov.

Da bi se otroci lažje vživeli v vlogo policista, pa so jim podarili majice in kape z napisi “Otrok policist”. Skupaj so si ogledali policijsko postajo, kjer je bilo največje zanimanje za ogled prostorov za pridržanje. Na postaji so se seznanili z delom policistov-kriminalistov ter praktično preizkusili odvzemanje prstnih odtisov. Policisti so učencem predstavili opremo, ki jo uporabljajo za nadzor državne meje ter komplet opreme policistov posebne policijske enote.

Da pa bi bilo druženje nepozabno, je na koncu nastala še skupinska fotografija, ki bo otroke in policiste spominjala na prijetno druženje
Da pa bi bilo druženje nepozabno, je na koncu nastala še skupinska fotografija, ki bo otroke in policiste spominjala na prijetno druženje

Sledilo je delo na terenu, kjer so si skupaj ogledali delo prometne patrulje, otroci so lahko sami poizkusili izmeriti hitrost vozil z laserskim merilnikom hitrosti, opravili preizkus z alkotestom in si ogledali ostalo opremo policistov prometnikov.

foto in besedilo: Branko Kolar, VPO Rogatec