Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 22. 4. 2014


Tatvina nafte

18. 4. 2014, v jutranjem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da so neznani storilci čez noč, v kamnolomu Negonje, odtujili nafto iz delovnih strojev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnika delovnih strojev pogrešata cca. 200 litrov nafte. O storilcu policisti še zbirajo obvestila.

Vozil brez vozniškega dovoljenja   

19. 4. 2014, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Malih Rodnah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila, prav tako pa je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Zaradi slednjega so mu policisti odredili preizkus z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da ima voznik 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Osebni avtomobil je bil kršitelju zasežen. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Opozorilo ob prihajajočih praznikih

Ponovno se približujejo prazniki, ki bodo s prihodom lepšega vremena v naravo pritegnili veliko ljudi. Kurjenje kresov, postavljanje mlaja, streljanje s karbidom, vožnja v naravnem okolju, so le nekatere aktivnosti, ki v privabijo veliko udeležencev.

V času prvomajskih praznikov je v Sloveniji tradicionalno postavljanje mlaja in kresovanje. Policisti opozarjajo na varno kurjenje, sežiganje in uporabo odprtega ognja, kjer v naravnem okolju ni dovoljeno uporabljati gorljivih tekočin in materialov. Kurišče je potrebno zavarovati tako, da je obdano z negorljivim materialom, nadzorovati ogenj ves čas kurjenja (polnoletna oseba) ter po končanem kurjenju ogenj popolnoma pogasiti. Sicer pa je za kurjenje kresov v okviru organizirane javne prireditve potrebno pridobiti dovoljenje Upravne enote, kjer je potrebno vložiti vlogo najmanj 10 dni pred izvedbo dogodka.

Čeprav so velikonočni prazniki že mimo, pa se tudi v času prvomajskih praznikov marsikje že tradicionalno uporablja acetilen (karbid) oz. druge plinske zmesi za pokanje. Zakon o varstvu javnega reda in miru sicer dovoljuje uporabo omenjenih zmesi, vendar je potrebno pri tem upoštevati vsa varnostna navodila in poskrbeti, da s takšnim ravnanjem ni ogroženo življenje in zdravje ljudi, živali in premoženje. Prav tako je potrebno med 22. in 6. uro zagotoviti nočni mir in počitek ljudi.

S toplim vremenom se na naših cestah pojavlja tudi vedno več motoristov in nekateri izmed njih svoje spretnosti obvladovanja jeklenih konjičkov preizkušajo tudi v naravnem okolju (travniki, gozdovi). Policisti bodo zaradi tega izvajali poostrene aktivnosti z namenom preprečevanja tovrstnih aktivnosti.

 

                                                                Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I