Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Klape Kampanel v Rogaški Slatini (video)


V nedeljo, 23. februarja 2014, je v športni dvorani Janina v Rogaški Slatini nastopila izredno priljubljena hrvaška Klapa Kampanel iz Primoštena, ki je zbranim obiskovalcem pričarala kanček morske nostalgije s številnimi uspešnicami.

 

 

Klapa Kampanel deluje od leta 1996. V tem času je nanizala številne uspehe s svojim ubranim petjem, zato ni čudno, da so številne njihove skladbe postale velike uspešnice. Klapa Kampanel prihaja iz Primoštena, kraja južno od Šibenika.  Člani klape so Marko Škugor, Ante Antić, Nikša Antica, Tomislav Prcela, Davor Krnjak, Mate Gaćina, Slaven Bolanča, Jerica Gracin, Emil Martinović in Miro Trgo. 

Na dve uri dolgem koncertu so zapeli številne svoje uspešnice, kot tudi skladbe hrvaških glasbenih kolegov. Med drugim so obiskovalci prisluhnili skladbam Niko se ne smije kao ti, Aj ća, volin te, Anđele moj, Oči boje lavande, Ruža crvena … 

 

 Takšna glasba je slovenskemu občinstvu po odzivih sodeč izredno pri srcu, saj so poslušalci skozi celoten koncert močno ploskali, prepevali in se pozibavali v dalmatinskih ritmih.  

v/t/f: Dejan Hribernik