Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjevo 2013 obeta številne dogodke in pester program (video)


V začetku tedna je bila v šentjurski Galeriji Zgornji trg predstavitev osrednje turistično-zabavne prireditve Šentjurjevo 2013. Organizatorji, Občina Šentjur, Razvojna agencije Šentjur in Mestna skupnosti Šentjur so prisotnim predstavili program in potek dogodov, ki so se pričeli že 14. aprila in bodo trajali ve do 5. maja, vrhunec pa se obeta že v prihajajočem koncu tedna.

Na torkovi novinarski konferenci je zbrane nagovoril župan mag. Marko Diaci. Slednji je poudaril pomen prireditve tudi za promocijo občine in izpostavil, da je zanimiv tako za domačine kot za obiskovalce od drugod. Zahvalil se je vsem, ki pri pripravi sodelujejo sodelujejo in s tem prispevajo kamenček v mozaik promocije Šentjurja. Mesto Šentjur letos praznuje 23-letnico imenovanja, prav toliko je staro tudi Šentjurjevo, ki je iz Jurjevanja zraslo v največjo turistično prireditev v Šentjurju.

Jože Štigic, predsednik Sveta Mestne skupnosti Šentjur, je izpostavil 23-letno tradicijo jurjevanj v Šentjurju, v zadnjih letih prepoznavnih kot Šentjurjevo. Mestna skupnost Šentjur, ena izmed organizatork Šentjurjevega, praznuje svoj krajevni praznik 20. aprila, saj naj bi ravna na ta dan daljnega leta 1935 prejeli pravico do sodstva in pečatnik svetega Jurija.

 

Program prireditve je podrobneje predstavila predstavnica TIC Šentjur, Polonca Jazbinšek. Izpostavila je najatraktivnejše dogodke, sejemsko, kulturno, etnološko in zabavno ponudbo, ki jo tokrat pripravljajo s številnimi soorganizatorji. Celoten program Šentjurjevega 2013 si lahko ogledate na tej povezavi (klik!).

Umetnostni zgodovinar Aleš Stopar je novinarsko konferenco zaključil s predstavitvijo likovnega dela, slike svetega Jurija, ki je umeščena na pročelje objekta v šentjurskem Zgornjem trgu (Ulica skladateljev Ipavcev). Izvirnik je naslikal celjski slikar Matej Čepin, podoba pa je tudi v grbu šentjurske občine. 

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, kjer lahko prisluhnete izjavam župana mag. Marka Diacija, Polonce Jazbinšek in Aleša Stoparja. 

 
 
 
v/t/f: eH