Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

LAS Obsotelje in Kozjansko vztrajno pomaga podeželju


Po štirih letih delovanja Lokalne akcijske skupine (LAS) Obsotelje in Kozjansko za razvoj podeželja, ki jo koordinira Razvojna agencija Sotla, smo na Zboru članov LAS v Calski gorci, Rogaška Slatina lahko slišali o doprinosih in nadaljnjih načrtih, ki jih obsoteljsko-kozjanskim krajem prinaša ta program.

Člani LAS so v sredo, 11. aprila, na 5. rednem Zboru članov LAS Obsotelje in Kozjansko potrdili letno poročilo za leto 2011, hkrati pa so izvolili tudi nove predstavnike Sveta LAS in nadzornega odbora. Predsednica Sveta LAS ostaja Barbara Plemenitaš, direktorica JZ Turizem Rogaška Slatina, medtem ko predsednica nadzornega odbora ostaja Fanika Šket, direktorica Turizma Podčetrtek, GIZ.

Člani LAS so spoznali delovanje LAS, predvsem vsebine zaključenih in aktualnih projektov, ki so se izvajali ob pomoči Leader sredstev. V obdobju med leti 2008 in 2011 je bilo odobrenih kar 27 projektov v višini 647.511,71 EUR, od tega je 20 že uspešno zaključenih. V letošnjem letu se je pričelo izvajati 7 novih projektov. LAS je na pobudo pristojnega Ministrstva za kmetijstvo in okolje med drugim tudi večjo pozornost namenila projektom (čezmejnega) sodelovanja, in tako začela z izvajanjem skupnega projekta s partnersko LAS iz Finske.

LAS pa bo v prihodnje dajal tudi večjo pozornost projektom z jasno postavljenimi prioritetnimi cilji, kot so npr. vlaganja v turistično infrastrukturo na podeželju, še tesnejšemu partnerskemu povezovanju na celotnem območju Obsotelja in Kozjanskega ter aktivni vključitvi prioritetnih ciljnih skupin v projekte (dolgotajno brezposelne osebe in invalidi, člani družinskih kmetij).

Upravljalec LAS je poudaril tudi uspešno izveden 4. javni poziv v letu 2012, ki je že zaprt, prijave pa so v fazi ocenjevanja.

V družabnem delu večera pa so vse prisotne razvajale članice Društva Gaja s svojimi dobrotami, manjkalo pa ni dobre kapljice članov Društva vinogradnikov Rogaška Slatina. Za dobro voljo pa so poskrbeli pevci iz Rogaške Slatine in prisotne razvedrili z ljudskimi pesmimi.