Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: Tekma v Šmarju na robu incidenta (video), novi porazi Šentjurja, Rogatca in Rogaške, Kozje s točko


nk smarjeMinuli nogometni vikend so klubi iz Obsotelja in Kozjanskega zbrali 4 točke. Šentjur je v podaljšku izgubil točko proti Veržeju, Šoštanj je bil prepričljivo boljši od Mons Claudiusa, praznih rok se iz Podvincev vračajo Slatinčani. Edino zmago so dosegli člani NK Šmarje pri Jelšah. Na tekmi s Pesnico se je dogajalo marsikaj nešportnega, v glavni vlogi pa je bil sodnik. V Medobčinski ligi so Kozjani na gostovanju v Brežicah osvojili točko. Kar na treh tekmah naših klubov je bil gol dosežen v 93. minuti. 

3. SNL – vzhod
Igralci DNŠ MU Šentjur so v 8. krogu 3. slovenske nogometne lige – vzhod gostovali v Veržeju. Varovanci Draga Kostajnška so tekmo dobro začeli in v 17. minuti povedli. Najbolj spreten pred golom domačega vratarja Uroša Hozjana je bil napadalec Admir Filovič. Veržej je do polčasa izenačil. V 24. minuti je bil uspešen David Lugonjič. Domači so že v prvi minuti drugega polčasa prešli v prvo vodstvo na tekmi. Žogo je za hrbet šentjurskega vratarja Aleksandra Mavriča poslal Jan Lenič. V 53. minuti je bil izid znova poravnan. Med strelce se je vpisal Dalibor Bojovič. Šentjurčani so nato skoraj do konca uspešno branili točko, ki pa jo jim je globoko v sodnikovem podaljšku z zadetkom odvzel Tomaž Hodnik.

Po 8 odigranih kolih so Šentjurčani s 4 točkami na predzadnjem mestu 3. SNL – vzhod. Enak točkovni izkupiček imata Bistrica in Stojnci. Z 19 točkami so na vrhu Stojnci.

Tehnostroj Veržej : MU Šentjur 3:2 (1:1)
Lugonjič (24′), Lenič (46′), Hodnik (93′); Filovič (17′), Bojovič (53′)

Rezultati, lestvica, zapisnik

Štajerska nogometna liga
Na tekmi 8. kroga ŠNL med NK Šmarje pri Jelšah in NK Tehnotim Pesnica je bila v glavni vlogi sodniška trojka z glavnim delilcem pravice  na čelu. V prvem polčasu so storili kar nekaj napak, domačo klop pa je še posebej razburil drugi rumeni karton Damjanu Mauherju v 40. minuti. Prišlo je do ugovarjanja in posamezniki iz šmarskega kluba so želeli kar na igrišču obračunati s sodnikom, ki je do premora pokazal kar 6 kartonov domačim in niti enega gostom. Kaj se je dogajalo v 40. minuti, si oglejte v spodnjem posnetku.

Sicer pa okrog 50 gledalcev na tribunah novega športnega parka v Šmarju v prvem delu ni videlo zadetkov. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, a so bili zaključki premalo natančni. Drugi polčas so varovanci Ibrahima Neskića začeli odlično in kljub številčni premoči gostov po prvi pravi akciji zadeli. Burim Asllanaj je s podajo v prazen prostor lepo zaposlil Maria Špoljarja, ki je zanesljivo poslal žogo v mrežo. Gostje so številčno prednost izkoristili v 55. minuti, ko je po zmedi v kazenskem prostoru žogo v mrežo sicer zanesljivega Davida Jesenka poslal Primož Muršič. Do konca srečanja so imeli Pesničani pobudo, a si niso uspeli pripraviti izrazitejših priložnosti, nekajkrat je odlično posredoval Jesenko. Že tako zdesetkani Šmarčani so v 85. minuti ostali brez napadalca Gregorja Čakša, ki si je kmalu po vstopu v igro ob nepravilnem posredovanju gostujočega branilca, ki ga pa sodnik ni kaznoval s prekrškom, poškodoval gleženj. Do konca srečanja so domači čakali na priložnost iz protinapada in v zadnjih izdihljajih tekme je Alen Neskić po lepi podaji Špoljarja poskrbel za veselje na tribunah in nove tri točke Šmarčanov.
V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal domači trener Ibrahim Neskić.
smarje pesnica
Trenutek, ki je razburil domačo klop. Sodnik  je v 40. minuti izključil Damjana Mauherja.
mario spoljar
Mario Špoljar je v 46. minuti zadel za vodstvo Šmarčanov
NK Mons Claudius je gostil ekipo iz Šoštanja. Gostje, ki bodo v sredo na domačem igrišču odigrali zaostalo tekmo 5. kroga s Šmarčani, so bili boljši nasprotnik in zanesljivo vknjižili nove tri točke. Edini zadetek v prvem polčasu je dosegel Nikola Bulajić. V drugem polčasu pa sta zmago potrdila Žan Špacapan in Jure Obu.
Slatinčani so v nedeljo gostovali v Podvincih. Tekmo so začeli odlično in v 7. minuti z zadetkom Iztoka Tadine povedli. Domači so po zaostanku prevzeli pobudo in z zadetkoma Marka Novaka in Boštjana Kupčiča prešli v vodstvo. Po zadetku Kristjana Drofenika v 43. minuti je bil izid znova poravnan, a so domači še pred odmorom odgovorili z zadetkom. V podlajšku prvega polčasa je žogo za hrbet Andraža Kobilška poslal Denis Brumen. V nadaljevanju so gledalci videli še en zadetek. Domačo zmago je potrdil Mario Juršek.
Šmarčani, ki še morajo odigrati zaostalo tekmo s Šoštanjem, so se na lestvici s tretjo zmago v sezoni povzpeli na 6. mesto. Rogaška je z 9 točkami na 9. mestu, Mons Claudius, ki je v dosedanjem delu prvenstva zbral 6 točk, je na predzadnjem, 13. mestu. Za njimi so igralci Koroških gradenj, na vrhu pa s stoodstotnim izkupičkom kraljujejo nogometaši Zavrča.
Šmarje pri Jelšah : Tehnotim Pesnica 2:1 (0:0)
Špoljar (46′), Neskić (93′); Muršič (55′)
Izključen: Mauher (40′ – 2 RuK, Šmarje)
Mons Claudius : Šoštanj 0:3 (0:1)
Bulajić (14′), Špacapan (63′), Obu (93′)
Podvinci : GIC gradnje Rogaška 4:2 (3:2)
Novak (15′), Kupič (25′), Brumen (45′), Juršek (68′); Tadina (7′), Drofenik (43′)
Medobčinska članska liga
Tekma v Brežicah, kjer so gostovali nogometaši Odreda Kozje, je bila rezultatsko odločena že v prvem polčasu. Domači so povedli v 17. minuti, ko je bil uspešen Denis Žmavc. Po dobre pol ure igre so Kozjani z zadetkom Denisa Husarja izenačili. Klub iz Kozjega je po petih odigranih tekmah v MČL s 7 točkami na 3. mestu. Na vrhu so člani Žalca, ki imajo stoodstoten izkupiček, B selekcija Krškega je druga.
Brežice : Odred Kozje 1:1 (1:1)
Žmavc (17′); Husar (31′)
* Na zgornji fotografiji je veselje Šmarčanov ob zmagovitem zadetku v 93. minuti
v/t/f: Marko Kovačevič