Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Slomškovi rojstni hiši stekel že 15. Slomškov simpozij


Proti koncu prejšnjega tedna je v Slomškovi rojstni hiši na Ponikvi potekal že 15. Slomškov simpozij z naslovom Iz dobre šole prirastejo boljši časi.

V petek, 10. oktobra, je bil izveden program profesionalnega usposabljanja, ki poteka pod okriljem Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in izvajalcem Ljudsko univerzo Šentjur. Ta je naslavljal kompetence za učinkovito poučevanje in vzgajanje, sodelovanje z družbenim in delovnim okoljem ter za profesionalni razvoj in organizacijo lastnega dela. Uvod je popestril nastop likov Blažeta in Nežice pod mentorstvom učiteljice Irene Zevnik z bližnje osnovne šole, ki je tako oživila Slomškova lika z njegovega učbenika za nedeljske šole.

Vir foto: LU Šentjur

Najprej je dr. Iva Nežič Glavica, docentka na Katedri za pastoralno in oznanjevalno teologijo, predstavila holistične pristope v poučevanju. Pod to spadajo teme, kot sta kako ustvariti spodbudno učno okolje in kaj lahko učitelj naredi za ovrednotenje svojega lastnega dela in razvoja šole. Prisotnim je nato predaval logoterapevt, predavatelj, mediator, coach in urednik mag. Martin Lisec, ki jih je podučil o komunikacijskih veščinah za soočanje z bivanjskimi stiskami otrok in mladostnikov v pedagoškem delu. V ospredje je postavil predvsem vprašanje smisla, ki ga je potrebno nenehno na novo odkrivati, predstavil pa tudi 10 tez logopedagogike.

Nato je nastopila še Polona Požgan, televizijska voditeljica in radijska moderatorka, ki se zadnjih 24 let ukvarja z mislimi, besedami in s stavki. Po njenem mnenj svet v katerem živimo ne potrebuje več uspešnih, temveč več prijaznih ljudi. To je predstavila na zelo energičen in motivacijski način ter predavanje začinila z obilo mero humorja. Po koncu dogodka so na Ljudski univerzi Šentjur zapisali naslednje: “Veseli smo, da je Slomškov simpozij vsako leto tako dobro sprejet, tudi zaradi udeležencev z različnih koncev Slovenije.

Vir foto: LU Šentjur