Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjevo 2024: Šentjurčani odgnali zmaja (foto, video)


Jurjevo je pomladni praznik, ki ga v Šentjurju obeležujejo vsako leto. Tudi letos se je praznik proslavil na tradicionalen način, obiskovalce pa tudi kislo vreme ni preveč zmotilo. 

Vikend dogajanje se je začelo že v petek, ko postavljajo mlaj na tradicionalen način. Ob zvokih harmonike Ansambla Murni in plesu Folklorne skupine Šentjur so na Zgornji trg prispeli tudi konjeniki iz Konjerejskega društva Šentjur, ki so se soočili z zmajem. Za golaž je tradicionalno poskrbela Lovska družina Šentjur. Zvečer je pod prireditvenim šotorom potekal koncert Klape Skala, Vokalne skupine 7 de’ci, Šentjurskih muzikantov in Ansambla Murni.

Na tekmovanju »Šentjurjeve kisle župe« slavila Osnovna šola Hruševec

Sobota se je začela z Jurjevim pohodom in Šentjurskim sejmom, kjer so se predstavili lokalni pridelovalci raznih dobrot, lokalni čebelarji, lokalna društva, lokalni kmetje, lokalne osnovne šole ter prav tako tudi Šolski center Šentjur. V dopoldanskem času je potekalo tekmovanje »Šentjurjeve kisle župe« Šentjurskih osnovnih šol, kjer je zmagala Osnovna šola Hruševec.

Popoldne se je pod prireditvenim šotorom odvijalo tekmovanje mladih harmonikarjev, na katerem so  pokazali kako spretni so pri igranju harmonike. Obiskovalci so prav vsakega izmed njih pospremili z nasmehi na obrazu in bučnim aplavzom.

OŠ Hruševec (vir: Štajerski val)

»Mislim, da smo lahko s številom obiskovalcev precej zadovoljni, kljub temu, da nam je vreme malo zagodlo« se je na še eno, precej uspešno izpeljano Šentjurjevo, odzval predsednik Mestne skupnosti Šentjur Matjaž Kovačič. A dogodkov še zdaleč ni konec, saj bo celotno dogajanje trajalo vse do 5. maja.

Jurčkovanje: predstava za otroke z naslovom Pujsi so zakon! (foto: Maša Geoheli)

Oglejte si še fotogalerijo in videoposnetek:

Oglejte si še fotogalerijo: