Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 2. 10. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROIZVODNJA IN PROMET S PREPOVEDANIMI DROGAMI

Dne 25. 9. 2023 so policisti na območju občine Podčetrtek pri zbiranju obvestil našli več sadik zelene rastline, ki imajo značilen videz in vonj konoplje. Ko bodo znani rezultati analize rastlin, sledi ustrezen ukrep zoper lastnika.

PROMETNA NESREČA VEČ VOZIL

26. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči več vozil na območju občine Podčetrtek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki mu je bila izrečena globa. Na kraju je bila izrečena globa tudi vozniku tovornega vozila, ki ni upošteval talnih označb.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

27. 9. 2023 so bili policisti obveščeni, da je na javnem kraju na območju občine Šmarje pri Jelšah prišlo do kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja je bil uveden postopek o prekršku.

IZSILJEVANJE

Istega dne so bili policisti obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja izsiljevanja. Storitve je osumljen neznani storilec, ki se je oškodovancu predstavil kot potencialna intimna partnerka, s katero si je oškodovanec izmenjeval intimne fotografije in posnetke. V primeru izsleditve storilca bo zoper omenjenega podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

TRČENJE V POLZAPORNICO

Dne 28. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o trčenju v polzapornico na zavarovanem prehodu čez železniško progo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila zaradi neupoštevanja prometne signalizacije s prikolico zadel in odlomil polzapornico. Povzročitelju  je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA

Istega dne so bili policisti obveščeni o trčenju dveh vozil na območju občine Šmarje pri Jelšah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanja med voziloma. Povzročitelju  je bil izdan plačilni nalog.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Prav tako 28. 9. 2023 so policisti v cestnem prometu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, kateremu je elektronski alkotest pokazal preveliko vsebnost alkohola v litru izdihanega zraka. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja je bil podan predlog sodniku za prekrške.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

29. 9. 2023 so bili policisti obveščeni o vožnji alkoholiziranega voznika na območju občine Šmarje pri Jelšah. Pri kontroli je vozniku elektronski alkotest pokazal veliko preveč alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je voznik na kraju kršil tudi javni red in mir, mu je bil izdan plačilni nalog ter odrejeno pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov je bil zoper kršitelja podan predlog sodniku za prekrške.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Istega dne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju občine Podčetrtek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila s stranskim ogledalom oplazil vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal, ne da bi udeležencu nudil podatke. Za pobeglim voznikom še poizvedujejo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 1. 10. 2023 so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času, ko je lastnik nabiral gobe, poškodoval parkiran osebni avtomobil. O okoliščinah storitve kaznivega dejanja bomo obvestili pristojno državno tožilstvo.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti v sedmih primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.