Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Svečana podelitev občinskih priznanj ob prazniku Občine Šentjur (foto)


Včerajšnji večer v Ipavčevem kulturnem centru ob prazniku Občine Šentjur je postregel s svečano podelitvijo občinskih priznanj. Na dogodku, ki ga je počastila tudi ministrica za kulturo, Asta Vrečko, se je tako Občina Šentjur poklonila svojim izjemnim posameznikom in skupnostim, ki s svojim trudom ter predanostjo soustvarjajo bogato in uspešno lokalno skupnost.

Slovesnega dogodka se je najprej dotaknil župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci, njegove besede pa so bile prežete z globokim spoštovanjem do tistih, ki so dali izjemen prispevek k lokalni skupnosti. Nato je oder prevzela še predsednica skupščine pobratene občine Požega iz Srbije, Slavica Simović, ki je delila svoje misli o medsebojnem sodelovanju in povezovanju.

Eden izmed vrhuncev večera je bila podelitev Ipavčeve plakete Občine Šentjur, ki jo je za številne doprinose k lokalni skupnosti prejel Miro Rožej. S svojim delom in predanostjo je zaznamoval planinstvo v Občini Šentjur ter postal neločljiv del njene zgodovine.

Župan mag. Marko Diaci in Miro Rožej (Foto: David Valant)

Kot aktiven član Planinskega društva Šentjur je pustil velik pečat, predvsem pri obnovi Planinskega doma na Resevni in pri razvoju planinstva na območju Šentjurja, ob prejetju nagrade pa je med drugim dejal: ”Vse to, kar počnemo, to je v nas, v naših srcih in ni neka obveza, ki bi jo počeli zaradi denarja. Ko delaš z ljudmi, ki podobno mislijo, ni težko napraviti nekaj dobrega.”

Pisno priznanje Občine Šentjur je pripadlo nadarjenemu in vsestranskemu glasbeniku, Maticu Romihu. Priznanje je odraz številnih uspehov na domačih in mednarodnih tleh, za dobitnikov velik doprinos, s katerim bogati glasbeni prostor ter glasbeno dediščino lokalne skupnosti.

Županovo priznanje si je prislužil Martin Cmok, ki je dolga leta krojil delovanje Gasilske zveze Šentjur, kjer je kar 20 let deloval kot poveljnik. Uspešno je vodil intervencije na medobčinski ravni in bil aktiven član poveljstva regije, ki se aktivira ob vseh večjih naravnih in drugih nesrečah.

Posebno priznanje župana so prejeli tudi gasilci in vojaki, ki so v težkih časih ob številnih naravnih katastrofah neprecenljivo prispevali k obnovi in reševanju lokalne skupnosti. Njihova nesebična predanost je vredna najvišjega spoštovanja.

Foto: David Valant

Priznanje župana so tako poleg Slovenske vojske dobili še PGD DobjePGD DobrinaPGD Dolga GoraPGD DramljePGD KalobjePGD Loka pri ŽusmuPGD Lokarje, PGD Planina pri SevniciPGD Ponikva, PGD PrevorjePGD Slivnica pri Celju in PGD Šentjur.

S strani matičnih šol so bili za prizadevno učenje, katerega rezultat je odličen uspeh in prejeta priznanja za aktivnosti v organih šole ter izven nje, predlagani tudi številni mladi občani.

Pisno priznanje s knjižno nagrado so prejeli Ana Bobnar iz OŠ Slivnica pri Celju, Klara Lorger Vipotnik iz OŠ Hruševec Šentjur, Iva Zabukovšek iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, Lenart Škoberne iz OŠ Planina pri Sevnici, Ana Korenjak iz OŠ Dramlje, Val Filej iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, Luka Gubenšek iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur in Katarina Ganc iz Šolskega centra Šentjur.

Večer v znamenju priznanj in nagrad so z glasbo dodatno popestrili člani Pihalnega orkestra Šentjur.

Fotogalerija: David Valant