Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 4. 9. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

NAPADEL JIH JE SOSED

Na zadnji ponedeljek v avgustu so morali posredovati v kraju Grliče, kjer je domačine verbalno napadel sosed, saj jih je žalil in jim grozil. Izdan mu je bil plačilni nalog.

NADLEGOVAL GA JE NA DVORIŠČU

Dva dni kasneje v nočnem času se je na dvorišče stanovanjske hiše pripeljal neznani moški ter lastnika hiše pričel provocirati, izzivati in ga nagovarjati v različne spolne aktivnosti. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

V sredo so izven naselja Loka pri Žusmu obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilne smeri vožnje povzročitelja, kateri je trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelj se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

POŠKODOVANJE VOZILA

Prav tako v sredo so opravili ogled parkiranega vozila, katerega je z ostrim predmetom poškodoval neznani storilec. Z dejanjem je lastnici povzročil za okoli 500 evrov materialne škode.

SPLETNA GOLJUFIJA

Na šmarsko policijsko postajo se je zglasil občan ter povedal, da je bil žrtev spletne goljufije, pri čemer ga je neznani storilec oškodoval za večji znesek. Zoper storilca bodo na pristojno Tožilstvo podali kazensko ovadbo.

SPOR MED ZNANCI

V četrtek so morali posredovati zaradi prepira med tremi znanci, pri čemer je eden druga dva tudi fizično napadel. Zaradi slednjega sta mu bila izdana dva plačilna naloga.

TUJKA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Na prvi septembrski dan so ustavili državljanko Hrvaške, ki je vozila osebni avtomobil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Pri postopku ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Vozilo ji je bilo na kraju zaseženo, zoper njo pa je bilo odrejeno pridržanje. Po končanem pridržanju je bila sprovedena na pristojno Okrožno sodišče, oddelek za prekrške, kjer ji je bila izrečena globa.

IZSILJEVANJE PREDNOSTI

Istega dne so v kraju Jerčin obravnavali prometno nezgodo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega vozila, zaradi česar mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA

V soboto so v kraju Gubno ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal več kot 0,52 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bila nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa mu je bilo odvzeto. Zoper kršitelja so na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

TRČENJE MED KOLESARJEMA

V nedeljo so obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo na kolesarski stezi v Podčetrtku. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Pri tem sem je povzročitelj lažje telesno poškodoval in je iskal zdravniško pomoč v ZD Šmarje pri Jelšah. Izdana mu je bila globa, ki jo je poravnal.