Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 28. 8. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NESREČE NA OBMOČJU PP ŠMARJE PRI JELŠAH

Dne 21. 8. so policisti na parkirišču na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena voznica in voznik osebnega vozila. Povzročitelju je bil  izdan plačilni nalog.

24. 8. so policisti v Trebčah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčil v nasproti vozečo voznico osebnega vozila, nato pa padel po vozišču in se lahko telesno poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

24. 8. 2023 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na parkirišču v Bučah, kjer je neznani voznik trčil v parkirano osebno vozilo, nato pa s kraja odpeljal. V zvezi s prometno nesrečo policisti še zbirajo informacije.

SPLETNA GOLJUFIJA

Dne 22. 8. se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasila občanka ter naznanila, da ji je  neznani storilec iz njene bančnega kartice odtujil denar, s tem da je izvedel plačilo preko spleta in jo s tem oškodoval. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

23. 8. se je na PP Šmarje pri Jelšah zglasil občan ter naznanil, da mu je NN storilec na z njegovega bančnega račun odtujil denar, s tem da mu je poslal lažno spletno povezavo, nato pa mu izpraznil račun preko spleta in ga s tem oškodoval. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 24. 8. so bili policisti obveščeni, da je občanu neznani storilec v tujini poškodoval osebno vozilo. O storitvi kaznivega dejanja bo obveščeno tožilstvo v Celju.

Istega so bili policisti obveščeni s strani občanke, da ji je neznani storilec na parkirišču pred gostinskim lokalom na območju Podčetrtka poškodoval osebno vozilo. O storitvi kaznivega dejanja bo obveščeno tožilstvo v Celju.

NASILJE V DRUŽINI IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA

Dne 25. 8. so bili policisti obveščeni o sumu izvajanja nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni izvajal psihično nasilje nad oškodovanko. Osumljenemu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. O okoliščinah kaznivega dejanja bo obveščeno tožilstvo v Celju.

NASILNIŠTVO

26. 8. smo bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je občana preteplo več oseb, pri čemer je bil oškodovanec lahko telesno poškodovan. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nasilništva bo zoper nasilneže podana kazenska ovadba na tožilstvo v Celju.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Dne 22. 8. so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju občine Šmarje pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo, od koder so odtujili denar, zlatnino in orožje. Za storilci policisti še poizvedujejo.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Dne 27. 8. 2023 so policisti na območju občine Podčetrtek ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozilo vozil v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, osebno vozilo pa mu je bilo zaseženo. O prekršku bo obveščeno sodišče za prekrške v Celju.

POVOŽENJE DIVJADI IN ODSTOPI OD OGLEDOV

V preteklem tednu so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah v dveh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah. Prav tako so bili v petih primerih obveščeni o prometnih nesrečah, v katerih je na udeleženih vozlih nastala majhna poškodba.