Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 21. 8. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Dne 14. 8. so policisti na območju občine Bistrica ob Sotli obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lahko telesno poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

15. 8. so bili policisti obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila na parkirnem prostoru enega izmed gostinskih lokalov v Šmarju pri Jelšah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik v večernem času z neznanim vozilom rdeče barve trčil v parkiran osebni avtomobil oškodovanke in se s kraja odpeljal. V zvezi s prometno nesrečo še zbirajo informacije.

19. 8. so policisti na območju občine Podčetrtek obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznice kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lahko telesno poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog.

GOLJUFIJA OB REZERVACIJI HOTELA V TUJINI

14. 8. so bili s strani oškodovanca policisti obveščeni, da je bil ogoljufan pri plačilu rezervacije hotela v tujini preko spletne strani booking.com. V zvezi s kaznivim dejanjem policisti še zbirajo obvestila.

PONAREJEN BANKOVEC

16. 8. so bili policisti obveščeni, da je bil v banki na območju občine Šmarje pri Jelšah unovčen bankovec za 50 EUR za katerega se je sumilo, da je ponarejen. Bankovec je bil poslan v analizo, v primeru da gre za ponarejen bankovec sledi zoper storilca kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

ZLORABA PLAČILNE KARTICE

16. 8. so bili policisti od oškodovanke obveščeni, da je bilo z njene kreditne kartice opravljenih več transakcij, ki jih sama ni opravila. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja policisti še zbirajo informacije.

TATVINA HLODOVINE

Dne 17. 8. so bili policisti obveščeni o tatvini bukove hlodovine iz gozda na območju občine Kozje. V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja policisti še zbirajo informacije.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

18. 8. so policisti  na območju občine Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, o prekršku je bilo obveščeno pristojno sodišče za prekrške.

POVOŽENJE DIVJADI

V preteklem tednu smo bili policisti v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi na območju, ki ga pokriva PP Šmarje pri Jelšah.