Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tabor gasilske mladine PGD Podčetrtek, ki ga je prekinil požar v Aqualuni


Člani Prostovoljnega društva Podčetrtek so pred kratkim izvajali tabor za otroke, ko jih je zmotila intervencija požara objekta bazenskega kompleksa Aqualune.

Preteki vikend je pri lovskem bivaku Lovske družine Podčetrtek potekal že 4. Tabor gasilske mladine PGD Podčetrtek. Lepo število mladih se je zbralo na idilični lokaciji, sledil je dvig zastave, razne igre in tekmovanja, ter za tople mesece skoraj nujna drča.

Vir foto: FB/PGD Podčetrtek

Sedemnajst minut čez peto uro popoldne, ravno ko so vsi skupaj uživali v drči, je zazvonil pozivnik. Vsi gasilci so se nemudoma odzvali ter se odpravili proti gasilskemu domu in Aqualuni, skupina mentorjev pa je ostala z mladino. Ko so prišli na kraj dogodka, so se s polno razvitim požarom že borili gasilci PGD Pristava ter preostali člani PGD Podčetrtek. Na intervenciji so poškodovali 3 tlačne cevi, najpomembneje pa je, da ni bilo poškodovancev.

Kot so člani podčetrtškega gasilskega društva zapisali na njihovem Facebook profilu, so se po končani intervenciji nekateri vrnili na tabor, ki se je nadaljeval po načrtu, zaključil s spustom zastave, nato pa so se vsi prisotni še posladkali in nasitili. Ob tem so zaključili z mislijo: “Vikend zaključujemo zadovoljni, optimistični, a z velikim opomnikom, da nas nesreča lahko doleti, ko to najmanj pričakuješ.”

Znan je razlog, zakaj je najverjetneje prišlo do velikega požara v bazenskem kompleksu. Več o tem preberite tukaj.
Utrinki z tabora; vir foto: FB/PGD Podčetrtek