Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 10. 7. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

Prometne nesreče

Prejšnji ponedeljek so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju Kozjega. Na kraju je bilo ugotovljeno, da vozila in udeleženci izpolnjujejo pogoje za udeležbo v cestnem prometu, glede krivde pa sta se osebi dogovorili sami, zaradi česar je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Dan kasneje so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženo intervencijsko policijsko vozilo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje po levi, pri čemer je prišlo do trčenja z ogledali. Neznani voznik je s kraja odpeljal, ne da bi nudil potrebne podatke. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi izsleditve voznika

V petek so policisti na območju Kristan Vrha obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti so v zvezi ugotovljenega vzroka prometne nesreče povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

V soboto so policisti na območju Olimja obravnavali prometno nesrečo z udeležbo enega vozila, katero je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljalo iz vozišča na nabrežino ter se večkrat prevrnilo po nabrežini. Vozilo je upravljal mlad voznik, zraven sta bila še sopotnik in sopotnica, ki je zadobila lahko telesno poškodbo. Zoper voznika, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom, bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče

Druge kršitve

V torek so policisti v Lembergu pri Šmarju v območju umirjenega prometa ugotovili očitno prekoračitev dovoljene hitrosti. Vozniku osebnega avtomobila je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Dva dni kasneje so policisti v pristavi pri Mestinju kontrolirali voznika tovornega vozila, pri čemer je bilo ugotovljeno, da ta nima ustreznega vozniškega dvoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo in zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Požar

Prejšnji ponedeljek so bili policisti PP Šmarje obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu v Zibiki. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Požar se je razširil še na drugo vozilo parkirano v bližini. O okoliščinah požara je bilo obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Celju.

To soboto so bili policisti obveščeni o požaru večjega obsega v Podčetrtku in sicer na kopališču v Aqualuni. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zagorelo v shrambi nad kuhinjo, požar se je nato razširil po celotnem ostrešju, ki je pogorelo. Ob požaru ni bil nihče telesno poškodovan. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 300.000 Eur. Požar je gasilo 95 gasilcev z 23 vozili iz več društev. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo ob zaključku preiskave obvestili pristojno državno tožilstvo v Celju.

Nasilje v družini

V torek so bili policisti obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, ki se je dogajalo na območju sosednje Policijske postaje Šentjur. Ugotovljeno je bilo, da je zakonski partner že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo partnerico. Kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. V zvezi storitve kaznivega dejanja pa bo zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo v Celju podana kazenska ovadba.

Poškodovanje tuje stvari

V nedeljo so bili policisti obveščeni, da dve osebi podirata svečomat v na pokopališču v Podsredi. Policisti, ki so bili napoteni na kraj, pobeglih oseb niso izsledili. Ti sedaj nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zaključku preiskave obvestili Okrožno državno tožilstvo v Celju

Povoženje divjadi in odstopi od ogledov

V preteklem tednu so bili policisti v treh primerih obveščeni o povoženju divjadi ter v enem o povoženju psa. V zvezi obravnavanih dogodkov so bili izpisani obrazci o odstopu od ogleda oziroma Uradni zaznamki.