Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Prevorju z ligo malega nogometa združili krajane


Na Prevorju je zaživela liga malega nogometa v organizaciji Športnega društva Prevorje in Športnega društva Simpl Žegar, ki je povezala mlade in malo manj mlade ljubitelje nogometa in športa.

Prevorske tekme so imele tudi občinstvo; foto: ŠDP

Kot nam poroča Jasmina Levičar je bila prvotno ideja, da zopet zaživi igrišče na Prevorju in da povežejo mlade v rekreaciji in druženju. Zavedali so se, da brez zgleda odraslih na igriščih ne bo otrok in mladine. Tako so sestavili mešane starostne skupine iz vasi Straška Gorca, Krivica, Lopaca in Žegar ter zraven povabili mlade nogometaše iz Loke in Zagorja. Vikendi v juniju in juliju so bili tako polni navijačev na tribuni kot tudi navdušenih mladih igralcev na igrišču, od najmanjšega 7 let pa vse do 45 let.

Ekipa iz Žegra; foto: ŠDP

Vse ekipe so se med seboj pomerile v petih krogh. V zadnjem, v nedeljo, 9. julija, so zmagali fantje iz Žegra, ki jim je sledila ekipa Straške Gorce in Zagora.

Predsednik Športnega društva Prevorje, Boštjan Planko, je podelil pokale zmagovalcem in izrazil presenečenje nad odzivom krajanov in okolice z velikim obiskom in sodelovanjem. Prav tako se je zahvalil krajanom, ki so pomagali urediti igrišče in nove stopnice, pokosili travnate površine in opravili temeljito čistilno akcijo. V načrtu je tudi ideja o izgradnji večnamenskega igrišča z umetno travo.

S tem pa dogajanje na igrišču ni zaključeno, saj se bo nadaljevalo v septembru, ko bodo poleg lige malega nogometa tudi tekme za pokal Prevorja.

Vse zmagovalne ekipe; foto: ŠDP