Pri preverjanju PCT pogoja v celjskih trgovskih centrih ni več heca

25. 11. 2021 6:31

Ta teden smo se še zadnjič odpravili na nekaj najbolj priljubljenih celjskih potrošniških destinacij, da bi ugotovili, ali resnost covid situacije in medijsko podprta inšpekcijska operativa prinašata rezultate pri doslednosti preverjanja PCT pogoja.

V prejšnjih prispevkih smo poročali, da se nadzor ne izvaja tako dosledno kot bi se moral, kljub dejstvu, da so se številke okuženih vztrajno višale. Kakšna je situacija danes?

Virus še vedno ne popušča, vsak drugi izvid PCR testa je pozitiven, intenzivna nega v Splošni bolnišnici Celje se bliža kapacitetam, ko ne bo več mogoče zagotoviti minimalen standard obravnav.

Splošni bolnišnici Celje se zdravi 129 bolnikov s hudim potekom covida-19 (včeraj 142). 34 covidnih bolnikov potrebuje intenzivno covid nego. Včeraj so sprejeli 9 covidnih bolnikov, odpustili so 16 prebolevnikov, v SB Celje je umrlo 6 covidnih bolnikov. Največ covidnih bolnikov doslej so imeli v SB Celje hospitaliziranih 28. novembra lani, ko je pomoč potrebovalo 161 obolelih za covidom-19.

Zanimalo nas je, kako se s trenutno situacijo soočajo trgovci in ostali ponudniki storitev v primerjavi s situacijo konec oktobra in v začetku novembra, ko smo se odpravili na teren. Spomnimo, v prejšnjih prispevkih smo poročali, da je situacija glede pregledovanja potrdil porazna.

V tem tednu so ponudniki še bolj vestno izvrševali pregledovanje potrdil, saj so nas v vseh obiskanih poslovalnicah povprašali o izpolnjevanju pogoja PCT. Po izpolnjevanju pogoja nas je vprašal varnostnik, zaposleni ali študent. Število slednjih se je v poslovalnicah opazno povečalo, tudi na spletnih straneh študentskih servisov je bilo moč zaslediti povečano povpraševanje po študentih za preverjanje PCT pogoja.

Največjo spremembo smo opazili pri kinematografih, saj so od ponedeljka, 15. 11. 2021 začasno ustavili prodajo hrane in pijače. Zaradi trenutne situacije je tako prepovedan vnos hrane in pijače v dvorano, kar so zaposleni ob vhodu vestno preverili.

Spremembo smo opazili tudi na Pošti, saj nas je za razliko od prejšnjič pri vhodu mlad študent pozdravil in preveril izpolnjevanje pogoja.

Po izpolnjevanju pogoja so nas vprašale vse navedene poslovalnice pri vstopu, le v Mr. Petu smo to vprašanje dobili na blagajni. Od prejšnjega tedna se je spremenilo tudi to, da so nam v veliko poslovalnicah kodo poskenirali. To so naredile poslovalnice Citycenter, Planet Tuš, Yisk, Sports direct in kinematograf Cineplexx.

Obiskali smo naslednje poslovalnice: Pošta (glavna), Banka (v centru mesta), Planet Tuš, Citycenter Celje, Mr. Pet, Kik, Deichman, Yisk, Takko, Sports direct, C&A, Cineplexx, Kavarna pri Nejcu

Pina Grabar

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X