Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 15. 11. do 21. 11. 2021 (več odvzemov vozniških dovoljenj, tatvina v vrednosti 4000 evrov…)

22. 11. 2021 11:19

KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE

Dne 15.11.2021 se je na PP Šmarje  pri Jelšah oglasil občan, kateri je naznanil, da se je z znancem iz Maribora dogovoril o nakupu dveh mobilnih telefonov preko naročnine v skupni vrednosti 1997 evrov. Dogovorila sta se, da bo znanec plačeval obroke za kupljene telefone. Kar kmalu je ugotovil, da se znanec dogovora ni držal in obrokov ni plačeval. V zvezi navedenega dejanja bomo podali kazensko ovadbo na ODT Celje. 

VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA

16.11.2021 je bila v kraju Podčetrtek ustavljena in kontrolirana voznica osebnega avtomobila. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njo je bil uveden postopek na OS Celje.

20.11.2021 smo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je se v smeri Šmarja pri Jelšah zelo nezanesljivo vozi voznik osebnega avtomobila. Vozilo je bilo v Šmarju pri Jelšah ustavljeno in kontrolirano. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal, da je voznik imel v izdihanem zraku 0.80 mg/l alkohola. Na kraju je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje.  Zoper njega je bil uveden postopek na OS Celje.

21.11.2021 je bil v kraju Šmarje pri Jelšah ustavljen in kontroliran voznik kombiniranega vozila. Odrejen je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0.72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na kraju mu je bilo odvzeto tuje vozniško dovoljenje. Tudi zoper njega je bil uveden postopek na OS Celje.

V preteklem tednu smo obravnavali še dva voznika motornih vozil pri katerih je bila ugotovljena prisotnost alkohola. Obema voznikoma je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, na kraju pa jima je bil izdan tudi plačilni nalog. 

NAJDEN DENAR V REŽI BANKOMATA

17.11.2021 nas je obvestil občan, da je v reži bankomata v kraju Kozje našel pozabljen denar. Izpisan je bil Zapisnik o najdenih predmetih. Preko banke bomo poskušali ugotoviti kdo je na navedenem bankomatu dvignil gotovino in denar tam tudi pozabil. V primeru, da bo nesporno ugotovljeno  kdo je na bankomatu dvignil denar in ga tam pozabil mu bo denar proti dokazilu vrnjen.

TATVINA ORODJA

20.11.2021 smo bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je bila na območju Kozjega iz nedograjenega vikenda storjena tatvine različnega ročnega orodja v skupni vrednosti okoli 4.000 evrov. Od oškodovanega je bil sprejet Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe. Z zbiranjem obvestil bomo poskušali ugotoviti storilca tega dejanja in povrniti odtujeno orodje. V zvezi dejanja bo podana kazenska ovadba na ODT Celje.

PROMETNA NEZGODA S SMRTNIM IZIDOM

21.11.2021 je bil RECO Celje obveščen o hujši prometni nezgodi, ki se je zgodila v kraju Belo v občini Šmarje pri Jelšah.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nezgode ker je voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom pri tem pa oplazil osebni avtomobil, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik je nadaljeval z vožnjo proti Šmarju z nezmanjšano hitrostjo. Po okoli 100 metrih vožnje v desnem nepreglednem ovinku je vozilo pričelo drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčilo v nasproti vozeče vozilo.  Vozilo povzročitelja je odbilo levo iz ceste drugo vozilo pa je ostalo na cesti. Na kraju je dežurni zdravnik iz ZD Šmarje pri Jelšah ugotovil smrt voznika osebnega avtomobila, druga voznica pa je bila huje telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Celje. Tretja udeleženka v prometni nezgodi ni bila telesno poškodovana. Zaradi obravnavanja prometne nezgode je bila cesta dalj časa popolnoma zaprta. V zvezi omenjene prometne nezgode bo podano poročilo na ODT Celje.

M.R. / PP Šmarje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X