Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V naslednjih dneh množično testiranje tudi v Šentjurju, Podčetrtku in Šmarju pri Jelšah


Na poziv Ministrstva za zdravje bodo Občina Šentjur, Občina Podčetrtek in Občina Šmarje pri Jelšah v naslednjih dneh organizirale brezplačno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi.

Testiranje v Šentjurju se bo izvajalo v torek, 29. decembra in v sredo, 30. decembra, oba dneva med 14. in 18. uro v kontejnerju za ZD Šentjur (vstopna točka za odvzem brisov – v enem kontejnerju). Testiranje je brezplačno za občane Šentjurja in Dobja.

Testiranje v Podčetrtku se bo izvajalo v torek, 29. decembra med 9. in 17. uro v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek. Testiranje je brezplačno za vse zainteresirane, neglede na naslov stalnega prebivanja.

Testiranje v Šmarju pri Jelšah pa se bo izvajalo v sredo, 30. decembra med 9. in 17. uro v gasilskem domu v Šmarju pri Jelšah. Testiranje je brezplačno za vse zainteresirane, neglede na naslov stalnega prebivanja.

Testiranji se izvajajo v sodelovanju z ZD Šentjur, ZD Sevnica in ZD Šmarje pri Jelšah.

Občanke in občani so naprošeni, da na testiranje prinesejo zdravstveno izkaznico in osebni dokument ter da se ob udeležbi odvzema vzorcev za hitro testiranje držijo vseh preventivnih ukrepov – obveznega držanja varnostne razdalje in nošenja zaščitne maske.

O rezultatih testiranj bodo udeleženci obveščeni v kratkem času preko telefonskega SMS sporočila. V primeru, da vam je odrejena karantena, ste bolni, oziroma imate izražene simptome, se dogovorite za redno testiranje preko osebnega zdravnika po ustaljeni poti.

Test opravijo zdravstveni delavci tako, da iz nosne votline vzamejo bris, rezultat testa pa je znan v približno 15 minutah. Okuženi ob tem prejmejo tudi navodilo, kako ravnati naprej. »Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila in ukrepe,« opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

foto: pixabay