ZD Šmarje pri Jelšah spreminja način testiranja

28. 10. 2020 6:21

V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah v skladu z navodili Ministrstva za zdravje od danes, 27. oktobra 2020, velja spremenjen način testiranja na covid-19.

Testiranje tako opravljajo le pri osebah, starejših od 60 let, pacientih s pridruženimi boleznimi, osebah z imunsko pomanjkljivostjo ne glede na starost. Testirajo tudi osebe z epidemiološko indikacijo bolnišnice, zaposlene v zdravstvenih domovih, domovih za starejše …

Pacienti naj  se v primeru znakov obolevnosti obrnejo na svojega osebnega zdravnika, ki bo odredil izolacijo glede na stopnjo izraženosti bolezni.

Ambulante delajo, prosijo za potrpežljivost

V Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah imajo odprte vse dejavnosti splošnih ambulant,  zobozdravstva, fizioterapije, pediatrije. Po navodilih Ministrstva za zdravje ne opravljajo le preventivnih dejavnosti na področjih zdravstvene vzgoje, zobozdravstvene vzgoje in referenčnih ambulant.

»Trudimo se biti odprti na vseh področjih dejavnosti, saj se zavedamo, da je to trenutek, ko smo v zdravstvu najbolj pomembni prebivalstvu. Občane ponovno prosimo, da za komunikacijo z nami uporabljajo elektronsko pošto, telefon naj prepustijo pacientom, ki se težje znajdejo s sodobnimi komunikacijskimi potmi. Prosimo za strpnost in potrpežljivost pri čakanju na telefonsko zvezo s svojim zdravnikom. Trenutno delajo vse ambulante, tako da so zdravniki dosegljivi v svojih ordinacijah, pacienti pa bodo lahko bolniško odsotnost in vse ostalo uredili v določenem časovnem zamiku,« sporoča direktorica zavoda Jasna Žerak.

REZULTATI TESTA NA zVEM: Če vas zanima, kakšen je rezultat testa, vam zdaj ni več treba čakati na osebnega zdravnika, tudi vam ga ni treba klicati in obremenjevati, saj je vaš izvid testa dostopen na portalu zVEM, ki ponuja varen dostop do storitev eZdravja. Reultat lahko preverite tukaj (klik)

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 1,043 seconds.