Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini paciente sprejema nova zdravnica


V začetku februarja smo pisali o odhodu zdravnice družinske medicine Vesne Limbek iz ambulante v Rogaški Slatini v sosednje Poljčane. V ZD Šmarje pri Jelšah so takrat mirili, da bodo ambulanto pokrili z novo zdravnico, h kateri se bodo lahko opredelili pacienti odhajajoče.

In res, kot je na Facebooku iz prve roke sporočila specializantka družinske medicine Tanja Šeligo Drame, je postala izbrana osebna zdravnica in lahko sprejema paciente. Prevzela bo ambulanto v ZP Rogaška Slatina.

Drametova je ena izmed petih zdravnikov, ki od delu v ZD Šmarje pri Jelšah opravljajo specializacijo iz družinske medicine.

Pred tedni so nam na naše poizvedovanje iz ZD Šmarje pri Jelšah sporočili, da imajo v splošni in družinski medicini v zdravstvenem domu več specializantk, za katere upajo, da bodo po zaključku specializacije iz družinske medicine ostale pri njih.

Ena teh je Šentvidčanka Tanja Šeligo Drame, ki je v četrtem letniku specializacije in pozitivni oceni mentorja izpolnila pogoje, da lahko postane osebna zdravnica in sprejema paciente.

Slednje je potrdila tudi z objavo na Facebooku.

“Ker so najboljše informacije iz prve roke, ker so pozitivne informacije iz sveta zdravstva več kot dobrodošle, ker se obljubila, da javim, ko bom tako daleč, in ker dobivam vprašanja, če je res: DA. Postala sem izbrana osebna zdravnica in lahko sprejemam paciente,” je zapisala.

Njena ambulanta deluje pod okriljem ZD Šmarje pri Jelšah, fizično pa se nahaja v Zdravstveni postaji Rogaška Slatina. “Ambulanta bo delovala vse dni v tednu, vpis je že možen: osebno v ambulanti v ZP Rogaška, v delovnem času ambulante,” piše Drametova.

Dodaja še, da jo bodo ob odsotnostih zaradi specializantskih obveznosti in zaradi vključevanja v delo terenskega zdravnika v Šmarju, me nadomeščali tudi zdravniki po razporedu. “Po koncu specializacije pa imam namen ob dobri “klimi” in sprejetosti ostati za nedoločen čas,” zatrjuje mlada zdravnica.

Kako dobrodošla novica je to za Slatinčane priča tudi naša nedavna anketa o kakovosti življenja v občini Rogaška Slatina, v kateri je zadovoljstvo sodelujočih Slatinčanov nad zdravstvenimi storitvami v občini v štirih letih padlo iz povprečja 3,1 na 2,6.

Življenje v občini Rogaška Slatina: s čim so ljudje bolj in s čim manj zadovoljni