Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KolesCE tudi v Šentjurju (foto, video)


Sistem izposoje javnih koles KolesCE tudi v Šentjurju. Župan občine mag. Marko Diaci nam je projekt predstavil pobližje.

Občina Šentjur je na Javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti prijavila projekt Sistem izposoje javnih koles v Občini Šentjur in tako pridobila skoraj €80.000 nepovratnih evropskih sredstev. Za prezentacijo se je s kolesom prvi zapeljal župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Njegovo predstavitev projekta si poglejte v videu spodaj.

Peter Jevšinek (Nomago) in mag. Marko Diaci predstavila KolesCE v Šentjurju. Foto: DejC

KolesCE tudi v Šentjurju

Občina Šentjur je tako pristopila k projektu Vzpostavitev sistema izposoje javnih koles, v katerega so vključene tudi Mestna občina Celje ter občine Laško, Žalec, Polzela, Štore, Zreče in Slovenske Konjice. Namen skupnega javnega naročila je zagotovitev medobčinske kompatibilnosti sistemov izposoje koles ter tako uporabnikom ponudijo možnost, da s kolesi opravlja poti tudi med mesti oz. občinami. Za izvajalca je bil kot najugodnejši ponudnik izbran Nomago d.o.o..

Cenik

Javna izposoja koles KolesCE deluje prek globalnega sistema nextbike. Tako lahko s svojim uporabniškim računom uporabite sistem nextbike po vsem svetu.

Osnovna cena za vsakih 30 minut najema navadnega kolesa znaša €0,50 ter €1 za električno kolo. Letna naročnina znaša €10 za navadno in €20 za električno, pri čemer je prvih 30 minut zastonj, vse nadaljnje koriščenje se obračuna po rednem ceniku. Registracija je možna preko terminala, spletne strani, na fizičnem prodajnem mestu KolesCE ali mobilne aplikacije. Registrirate se s svojo telefonsko številko. Strošek registracije preko klicnega centra znaša €3, preko aplikacije plačate €1, ki pa vam ga naložijo na uporabniški račun.

Uporaba je nato zelo enostavna. Terminalu približate svojo kartico oz. mobilni telefon ter vtipkate številko kolesa, ki si ga želite izposoditi.

Postajališča

Trenutno obratuje 5 postajališč: Mestni trg, parkirišče pri zdravstvenem domu Šentjur, parkirišče pri OŠ Hruševec, avtobusno postajališče Miloša Zidanška (pri Kei) ter Športni park Nova vas-Rifnik. To so lokacije, kjer si lahko izposodite in vrnete izposojeno kolo. Na voljo je 10 električnih in 12 klasičnih koles.

Mag. Marko Diaci:

Fotogalerija:

 

DejC