Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minister Počivalšek se brani pred obtožbami o političnih pritiskih pri nabavi zaščitne opreme


“Ne vidim nobene afere, zgolj odlično opravljeno delo,” se je na včerajšnje razkritje v oddaji Tarča, da so ljudje iz projektne skupine Ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška vršili pritisk na Zavod za blagovne rezerve glede realizacije pogodb za opremo, odzval minister Počivalšek.

Dejal je, da nihče ni pritiskal glede tega, katere pogodbe se naj sklenejo, temveč, da bi prišlo do hitrejše realizacije že podpisanih s strani Zavoda, vajenega dela v tempu mirnodobnih okoliščin.

Prepričan je, da so na ministstvu opravili odlično delo, s katerim so državi omogočili, da bo šla v naslednjo fazo izhoda iz koronavirusa. 

Minister Počivalšek, ki celotno zgodbo vidi kot “režiran in politično motiviran lov” na njegovo glavo, je poudaril, da situacije, v kateri se je Slovenija znašla zaradi koronavirusa, ne more primerjati z nobeno pred tem.

Na novinarski konferenci je predstavil potek od 27. februarja do marca, ko so bila skladišča za zaščitno opremo prazna, Šarčeva vlada pa je na popolnjevanju le-te povsem zaspala.

Zato so se potem, ko je vajeti v roke prevzela Janševa ekipa, znašli v izjemno težkem položaju – opreme niso imeli na zalogi, potrebe zdravstvenih institucij pa so bile enormne.

Zato je bila znotraj Uprave za zaščito in reševanje ustanovljena medresorska skupina za tehnični pregled ponudb, Počivalšek pa je v okviru ministrstva za gospodartvo ustanovil še projektno skupino, ki jo je vodil Mitja Terče.

“Komisijo sem imenoval, da pospeši realizacijo pogodb. Če bi na zavodu delali v tempu, ki ga je bila ta ekipa vajena iz mirnodobnega obdobja, potem danes ne bi imeli še nobene maske,” je prepričan Zdravko Počivalšek. Dodal je, da so opremo dobili, čeprav te osebe zdaj doživljajo medijski linč.

Kaj vse je v svojo obrambo Počivalšek še povedal, preberite v novici na portalu Domovina.je

*vir zajema slike: MMC RTV Slovenije