Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 28. 4. 2020 (objestnost pri smučišču, ročna bomba)


Urednistvo_rogaska_policijska postaja rogaska slatina21. 4. 2020

Policisti so dobili obvestilo o prostem gibanju psa v okolici Rogaške Slatine, zaradi česar so se občani bali za lastno varnost. Policisti so zbrali obvestila, ugotovili lastnika psa, kateremu so izrekli globo zaradi kršitev določb Zakona o zaščiti živali.

23. 4. 2020

S strani občanov je bila policija obveščena, da v bližini parkirišča pri smučišču Janina neznanec z osebnim avtom objestno in neprevidno vozi po okolici.

Policisti so izsledili kršitelja, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je osebni avto neregistriran, voznik pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Zaradi kršitev je bil osebni avto zasežen, zoper kršitelja pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Poleg kršitelja je bilo na kraju še več oseb, za katere so policisti ugotovili da kršijo Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja. Zoper vse je bil podan predlog pristojnemu  prekrškovnemu organu.

25. 4. 2020

Policisti so bili obveščeni o najdbi eksplozivnega orožja, in sicer ročne bombe. Policisti so bombo zavarovali do prihoda bombnega tehnika, ki je zavaroval in prevzel bojno sredstvo. Policisti o dogodku zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

26. 4. 2020

Policisti so obravnavali naknadno prijavljeno prometno nesrečo s samoudeležbo voznika kolesa z motorjem, ki je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Po zbranih podatkih in opravljenem ogledu so policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek.