Protest pred domovi za starejše

24. 4. 2020 15:12

V domovih za starejše in zavodih za odrasle s posebnimi potrebami so danes izrazili nestrinjanje z njihovim položajem. Delo so ob 13:30 prekinili za četrt ure in se zbrali zunaj prostorov posameznih domov.

dom_starejsih_sentjur_protest_2020_april_2Protest je pripravila Skupnost socialnih zavodov Slovenije, ki opozarja, da jim odločevalci zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki.

Poudarili so, da so domovi za starejše epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi.

Na odgovorne so naslovili sedem zahtev

V šmarskem domu se protesta fizično niso pridružili, saj je v tistem času tam ponovno potekal postopek dezinfekcije s hladnim zamegljevanjem, ki ga je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Prav tako po navodilih epidemiologa potekajo premestitve zdravih stanovalcev nazaj v njihove sobe.

*na sliki je prizor iz Šentjurja, kjer so sta se osebju pridružila oba župana z območja šentjurske upravne enote, kakor tudi predstavnice Društva upokojencev Šentjur in Društva Spominčica

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X