Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 1. 4. 2020 (izsledili vandalski trojec, 17 predlogov zdravstvenemu inšpektoratu, najdeni ključi)


images_slike3_ured10_rogaska_policijska postaja rogaska slatinaRogaška Slatina, 25. 3. 2020

Policisti so bili obveščeni o manjšem požaru v stanovanjski hiši do katerega je prišlo zaradi pregrete maščobe na štedilniku. Požar so stanovalci pogasili sami, pri tem pa je nastala manjša materialna škoda.

Rogaška Slatina, 25. 3. 2020

Policisti so pri izvajanju aktivnosti za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID 19 v minulem tednu obravnavali kar nekaj kršitev. Pri tem je bila najbolj izstopajoča skupina štirih mlajših fantov, ki so Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji kršili trikrat. Pri tem so se gibali po Rogaški Slatini in izvajali vandalska ravnanja. Izvršili so poškodovanje tuje stvari na škodo Ribiške družine, polomili več košev, oglasnih tabel, prevračali prometne znake v centru mesta. Po zbranih obvestilih so bili osumljenci izsledeni. Zaradi kršitve Odloka so Zdravstvenemu inšpektoratu predlagali uvedbo postopka o prekršku, zaradi neupoštevanja ukazov policistov so jim bili izdani plačilni nalogi, prav tako bodo zoper njih podane kazenske ovadbe.

Spodnje Negonje, 26. 3. 2020

Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznanec je vlomil skozi okno ter iz predalov omar odtujil zlatnino. Policisti o storilcu zbirajo obvestila.

Rogaška Slatina, 27. 3. 2020

Policisti so bili obveščeni o tatvini z delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec z delovnega stroja na gradbišču v Rogaški Slatini demontiral kopalno žlico ter jo odtujil. Policisti zbirajo obvestila.

Rogaška Slatina, 28. 3. 2020

Občan je na PP Rogaška Slatina prinesel najdene avtomobilske ključe za vozilo znamke Citroen, kjer jih lastnik lahko tudi prevzame.

Rogaška Slatina, 31. 3. 2020

Policisti so imeli postopek z državljanom Hrvaške, ki je nezakonito prečkal državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da gre za osebo, ki je na Hrvaškem prijavljena kot pogrešana. Po zaključenem postopku je bil na mejnem prehodu Rogatec napoten iz države.

Poziv policistov

Policisti v času razglašene epidemije izvajajo aktivnosti za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. To pomeni, da nadzorujejo spoštovanje Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi. V preteklem tednu so policisti PP Rogaška Slatina Zdravstvenemu inšpektoratu podali 17 predlogov za uvedbo postopka o prekršku, v 6 primerih pa smo osebam v skladu z 38. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli opozorilo.

Pozivajo vse občane, da spoštujejo določila Odloka, upoštevajo ukaze policistov, občinskih redarjev in varnostnikov. Z nadzoru bomo nadaljevali tudi v prihodnje, poseben poudarek pa bo namenjen prehajanju občinskih mej, gibanju na javnih krajih ter uporabi zaščitnih sredstev pri vstopih v javne zaprte objekte.