Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nekdanji ravnatelj OŠ Rogatec od šole zahteva zajetno odpravnino


Razburljivo dogajanje z OŠ Rogatec se je po menjavi ravnatelja preselilo na sodišče. V prvem sporu nekdanji ravnatelj VIZ OŠ Rogatec toži šolo zaradi izredne odpovedi delovnega razmerja.

Na sodišču bo stekel tudi sodni postopek v zvezi s spornim posojilom, ki ga je za namene obnove kuhinje najel nekdanji ravnatelj, porabil pa naj bi ga za plačilo odpravnine nezakonito odpušpčeni delavki šole.

Napovedujejo pa se še druge kazenske ovadbe zoper nekdanjega ravnatelja, med drugim tudi v zvezi z nenamensko porabo občinskih sredstev. Zaradi domnevnih nepravilnosti so sicer šolo že pred časom obiskali tudi kriminalisti.

Začel se je prvi v pričakovani vrsti sodnih popstopkov v sporih med VIZ OŠ Rogatec in nekdanjim ravnateljem Viljemom Prevolškom. Slednjega je po večletnih trenjih v OŠ Rogatec lani zamenjala Alenka Virant, ki pa se je takoj znašla v nezavidljivem položaju zaradi izjemno slabega finančnega stanja šole, o čemer smo pisali tukaj.

V prvem sporu katerega sojenje se je začelo v ponedeljek, Prevolšek toži šolo zaradi njegove izredne odpovedi. Kot smo pisali že v oktobru je bivši ravnatelj Prevolšek dan po tem, ko mu je potekla ravnateljska funkcija, prevzel vodenje podaljšanega bivanja. A ker je pogodba o zaposlitvi, ki jo je Prevolšek še kot ravnatelj sklenil sam s sabo, vsebovala hujše nepravilnostio, je kmalu s strani šole dobil izredno odpoved delovnega razmerja. Prevolšek je zato tožil šolo.

Na prvi obravnavi Prevolšek in OŠ Rogatec, katere zastopnica je odvetnica Nataša Pirc Musar, nista dosegla poravnave. Kot piše Večer naj bi namreč Prevolšek od šole zahteval (pre)zajetno odpravnino, na katero pa zastopnica šole Nataša Pirc Musar ni pristala, je pa Prevolšku kljub prepričanju, da je nekdanji ravnatelj ob sklenitvi pogodbe samemu sebi ravnal nezakonito, ponudila poravnavo. Slednjo je šola ponudila zaradi slabega finančnega stanja, saj se želijo izogniti stroškom pravdanja. Poravnave pa Prevolšek ni sprejel oz. naj bi jo bil pripravljen sprejeti samo pod pogojem, da šola zoper njega ne vloži kazenskih ovadb v zvezi s spornim posojilom in očitanim nenamenskim porabljanjem sredstev šole, še piše Večer. Koliko odpravnine je na prvi obravnavi zahteval Prevolšek in kakšna je bila ponudba za poravnavo s strani šole ni znano.

Naslednja obravnava je napovedana za 8. aprila. Nataša Pirc Musar pa še vedno upa na poravnavo v tem postopku.

Šola naj bi do konca leta poravnala dolgove

OŠ Rogatec se še vedno nahaja v nezavidljivem finančnem položaju. Ob nastopu nove ravnateljice Alenke Virant je namreč šola izkazovala kar 94 tisoč evrov dolgov. Šola tako ni imela dovolj sredstev niti za to, da bi plačevala dobavitelje za hrano otrok. Ob pomoči Občine Rogatec naj bi kljub temu šola dolg poravnala do konca tega leta. A ostale bodo druge težave, ki jih bo potrebno rešiti hitro. Popraviti bo namreč treba puščajočo streho, urediti primerno opremo v kuhinji, tudi pomivalni stroj, saj na OŠ Rogatec posodo še vedno pomivajo ročno, treba bo zamenjati skoraj 20 let staro vozilo za prevoz otrok, itd.. Postoriti bodo morali veliko tega, za kar denar naj bi šola že prejela, porabila pa za nekaj drugega.