Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bivšega ravnatelja OŠ Rogatec Prevolška odpustili. Na šoli kriminalisti.


Vodenje OŠ Rogatec je v drugem delu septembra od Viljema Prevolška prevzela nova ravnateljica, Alenka Virant.

Kot pravi Virantova, so vtisi po popolnitvi ekipe in vzpostavitvi pozitivne interakcije z zaposlenimi dobri.

A po drugi strani naj bi Virantovo pričakalo izredno slabo finančno stanje šole, glede nekaterih zadev pa celo poteka kriminalistična preiskava.

Na Osnovni šoli Rogatec, kjer se je zadnja leta iskrilo med ravnateljem Viljemom Prevolškom in starši otrok ter nekaterimi zaposlenimi, se je situacija v zadnjih mesecih vendarle nekoliko umirila. Po štirih mandatih oz. 20 letih na čelu šole je Prevolšek neuspešno kandidiral za še peti mandat, na mesto ravnateljice pa je bila prepričljivo imenovana Alenka Virant.

Kot je v izjavi za javnost pred kratkim zapisala nova ravnateljica, so njeni vtisi po enem mesecu opravljanja funkcije dobri, kljub temu, da primopredaje v bistvu ni bilo in je bila na začetku bolj ali manj prepuščena sama sebi, že prvi dan pa je ostala tudi brez obeh pomočnic bivšega ravnatelja. Delo je kljub temu potekalo nemoteno. Ekipa se je hitro popolnila z imenovanjem nove pomočnice ravnateljice mag. Samanta Žibret ter vodje enote vrtec Lane Solman. Pozitivna interakcija pa je stekla tudi z ostalimi zaposlenimi, ki po besedah Virantove delo opravljajo brezhibno, profesionalno in odgovorno.

Nova ravnateljica ima s šolo velike načrte. Pravi, da bo spodbujala vse dobre projekte in dejavnosti, ki na šoli že potekajo, njen letošnji cilj pa je usmerjen v nastavitev e-šole z uvedbo eAsistenta in vključitev v mednarodni evropski projekt ERAZMUS+, kjer se bodo vključili v program K1.

Virantova je dodala, da si dolgoročno želi predvsem prijateljski in pristen odnos z vsemi zaposlenimi ter dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in starši.

“Sledila bom svojim ciljem in ne bom odstopala od svojih načel, ki poudarjajo zakonitost, transparentnost in povezovalnost,” pravi.

Nekdanji ravnatelj dobil izredno odpoved, policija preiskuje domnevna kazniva dejanja v povezavi z OŠ Rogatec

Kljub menjavi vodstva ter stabilizaciji odnosov na šoli pa so zadeve v povezavi z nekdanjim ravnateljem Viljemom Prevolškom še vedno zelo vroče. Prvi zapleti po menjavi vodstva šole so se pojavili že kmalu po začetku letošnjega šolskega leta. Bivši ravnatelj Prevolšek naj bi dan po poteku ravnateljske funkcije prevzel vodenje podaljšanega bivanja. A očitno ne za dolgo, saj je po zgolj nekaj tednih dobil izredno odpoved delovnega razmerja, ker naj bi pogodba o njegovi zaposlitvi vsebovala hujše nepravilnosti.

Poleg tega se naj bi šola spopadala še s hudimi finančnimi težavami in trenutno naj ne bi imela dovolj finančnih sredstev niti za nakup nekaterih najosnovnejših stvari.

Ob tem pa so se pojavile še informacije, da naj bi sume kaznivih dejanj, ki naj bi bili povezani s poslovanjem nekdanjega vodstva šole, preiskovala policija.

Policija podrobnosti še ne razkriva, Virantova zgolj potrdila izredno odpoved bivšega ravnatelja

Na Policijski upravi Celje so nam potrdili, da v povezavi z OŠ Rogatec res poteka kriminalistična preiskava, vendar nam podrobnosti o tem, za sume kakšnih kaznivih dejanj konkretno gre, trenutno še niso mogli dati. Povedali so, da bo javnost z rezultati preiskave seznanjena, ko bo le ta zaključena.

Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za več kaznivih dejanj, najverjetneje povezanih tudi s spornim posojilom, ki ga je OŠ Rogatec pod vodstvom Prevolška najela pred leti. Že dolgo časa so se namreč pojavljali očitki, da je bilo posojilo, v osnovi najeto za obnovo kuhinje, nenamensko porabljeno za poplačilo odpravnine nezakonito odpuščene strokovne delavke. Pogodbo o posojilu je Prevolšek v času svojega ravnateljevanja sicer uspešno skrival, s prihodom nove ravnateljice pa se je vsebina pogodbe razkrila. Ustanoviteljica VIZ OŠ Rogatec, Občina Rogatec, ki naj o najemu posojila ne bi bila seznanjena, je sicer že (šele) pred meseci na temo spornega posojila tudi sklicala izredno sejo.

Nova ravnateljica OŠ Rogatec Alenka Virant izjav glede dogajanja v zvezi z domnevnimi preiskavami in nepravilnostmi, ki naj bi se dogajale na šoli v preteklosti, ne daje. Na naša poizvedovanja nam je zgolj potrdila, da je nekdanji ravnatelj Viljem Prevolšek dobil izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. “Drugih informacij v tej fazi izjav še ne morem dajati,” je zaključila.

Na seji Občinskega sveta se obeta burna razprava

Za torek, 29. oktobra, je sklicana redna seja Občinskega sveta Občine Rogatec. Dnevni red seje sicer ne predvideva razprave o dogajanju na OŠ Rogatec, a naj bi se burna razprava na to temo pričakovala pod točko razno.

DODANO: informacije s seje občinskega sveta lahko preberete v članku: OŠ Rogatec v velikih dolgovih, likvidnostne težave bo reševala občina …

B.S.