Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mesto ravnateljice OŠ Rogatec imenovana Alenka Virant


alenka-virant-n
Alenka Virant

Svet zavoda VIZ OŠ Rogatec je na današnji seji na mesto ravnateljice OŠ Rogatec tudi uradno imenoval Alenko Virant.

Svet zavoda je imenovanje izvedel po tem, ko je ministrstvo za izobraževanje podalo pozitivno mnenje glede predlagane kandidatke za ravnateljico.

Svet zavoda VIZ OŠ Rogatec je na današnji seji, po prejetem pozitivnem mnenju ministra za izobraževanje, znanost in šport dr. Jerneja Pikala, z večino glasov članov sprejel sklep, da se na mesto ravnateljice Osnovne šole Rogatec imenuje Alenko Virant.

Imenovanje Virantove se je uspešno izvedlo kljub temu, da je pred dvema tednoma iz Sveta zavoda VIZ OŠ Rogatec zaradi, kot so navedle “neprestanih pritiskov in obstrukcij v delovanju Sveta zavoda in v postopku imenovanja ravnatelja” odstopilo vseh pet predstavnic šole. Odstopi namreč niso vplivali na končno odločitev 11 članskega sveta zavoda, saj je bila za imenovanje potrebna večina glasov (6), katero pa je imela Virantova zagotovljeno že po prvem glasovanju za imenovanje.

Današnji odločitvi sveta zavoda sledi obveščanje vseh prijavljenih kandidatov, ki imajo pravico pregledati razpisno gradivo in v 15 dneh po prejemu sklepa podati morebitno pritožbo.

Na seji je bil izbran tudi novi predsednik Sveta zavoda. To je postal Anton Šturbej, njegova namestnica pa Valerija Boršić.

Nova ravnateljica OŠ Rogatec Alenka Virant naj bi mandat pričela 18. septembra.