Kozjanska županja Milenca Krajnc se je srečala z novorojenčki in njihovimi starši (foto)

14. 11. 2019 11:41

Občina Kozje je družine z novorojenčki v torkovem zgodnjem večeru počastila na srečanju, kjer jim je županja podelila sadiko kozjanske jablane. Tokrat so na srečanje povabili 31 družin z novorojenčki.

Prvo tovrstno srečanje so priredili lani, ko so v občini imeli 27 novih občanov. Letos imajo še nekoliko močnejšo generacijo in tudi tokrat je bilo le malo družin, ki se srečanja niso mogle udeležiti.

dsc_9495

Županja Milenca Krajnc je v nagovoru izpostavila, da si občina prizadeva ustvariti čim boljše pogoje za kakovostno življenje mladih družin v občini. Med občinskimi spodbudami za mlade je omenila zagotavljanje dobrih pogojev predšolske in šolske vzgoje, zagotavljanje avtobusnih prevozov za šolarje iz oddaljenih krajev, pomoč dijakom v okviru štipendijske sheme ter oprostitev plačila komunalnega prispevka pri gradnji domov za mlade družine.

Srečanje je z besednimi nitmi oplemenitila Polona Zakošek, za kulturni program pa sta poskrbeli mladi glasbenici Jerneja in Laura. V sklepnem delu so bile družine z novorojenčki nagrajene s sadiko jablane iz Kozjanskega parka, ob rojstvu pa s strani občine prejmejo tudi 200 evrov finančne nagrade.

dsc_9486dsc_9479

Družine so srečanje nadaljevale ob pogostitvi ob sproščenem klepetu.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
210 queries in 2,487 seconds.