Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred vrati 5. Festival vina in čokolade v Podčetrtku


To soboto bo Podčetrtek že peto leto zapored v znamenju široke paleta vrhunskih in izbranih vin ter čokoladnih mojstrovin, ki presegajo vsakodnevne okuse.

Odvil se bo namreč 5. Festival vina in čokolade, ki bo ponovno ponudil celodnevno pestro dogajanje z raznolikim programom in delavnicami.

festival-vino-cokoladaFestival bo letos potekal v soboto, 27. aprila 2019, v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, od 10. do 22. ure. Celoten program festivala najdete TUKAJ (klik)

Festival vina in čokolade je prvi vinsko-čokoladni festival v Sloveniji, ki je pred petimi leti nastal v želji po združitvi dveh izjemnih produktov Slovenije.

Festival je nemudoma postal velika uspešnica. Organizatorji tako letos pričakujejo že več kot 50 razstavljalcev (razstavljalci vin – TUKAJ, razstavljalci čokolade – TUKAJ), ki bodo s svojo ponudbo zagotovo ponovno navdušili okoli osem tisoč obiskovalcev iz vse Slovenije, kolikor jih letos pričakujejo na festivalu.

Festivalsko dogajanje bo ponudilo tudi pester spremljevalni program, ki degustacije vina in čokolade še oplemeniti. Za animacijo najmlajših obiskovalcev bo letos skrbela Damjana Golavšek, pripravljajo pa tudi številne ustvarjalne delavnice. V treh delih se bo odvila modna revija Wine & choco, na dobrodelnem teku bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje osebe, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje.

Vrhunec ob festivalskega dogajanja bo zagotovo koncert Nine Pušlar, tradicionalno pa bodo izbrali tudi županovo vino.

Kako deluje festival?

festival-vino-cokolada-2Na blagajni ob prihodu vplačate vstopnino, ki znaša 6 € za odrasle, kar je cena za vstop in 6 degustacijskih kupončkov v vrednosti 0,5 € na kos ter 2 € za otroke med 6 in 12 letom, kar je cena za vstop in 2 degustacijska kupona v vrednosti 0,5 € na kos. Z vstopnino pridobite tudi možnost neomejenega prehajanja iz prizorišča festivala.

S kupončki nato plačujete degustacije na Festivalu vina in čokolade po sistemu: 1 kuponček = 1 degustacijski vzorec, razen, če razstavljavec sam določi ceno vzorca. To velja v primeru, da ima rastavljavec višjo kakovost in višji cenovni razred vzorca. Pri vhodu na festival ob 5 € kavcije pridobite degustacijski kozarec. Ob vrnitvi kozarca dobite kavcijo vrnjeno. Vse na Festivalu vina in čokolade plačujete s kupončki. S kupončki boste lahko odšli tudi na vožnjo s turističnim vlakcem v Olimje.

Več informacij o festivalu je na voljo TUKAJ (klik)