Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku se že pripravljajo na peti Festival vina in čokolade


fvc1Slovenija ponuja paleto vrhunskih in izbranih vin ter čokoladnih mojstrovin, ki presegajo vsakodnevne okuse. V Podčetrtku se je tako pred petimi leti rodila ideja po združitvi dveh izjemnosti in tako je nastal prvi vinsko-čokoladni festival v Sloveniji.

»Z našim festivalom želimo dokazati, kako izjemna je lahko združitev dveh, na videz nezdružljivih okusov, in to nam vseh pet let zares odlično uspeva. Razstavljavcev in obiskovalcev je iz leta v leto več in ponosni smo, da smo postali prepoznavni slovenski turistično-kulinarični dogodek, ki vsako leto ponudi nove presežke« je v sklopu novinarske konference, ki so jo organizatorji pripravili na domačiji Volavšek – pri Škorcu, poudaril direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja.

Festival bo bo letos potekal v soboto, 27. aprila 2019, v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, od 10. do 22. ure.

novinarska_fvc-12-kopiraj-1Na 5. Festivalu vina in čokolade se bo predstavilo več kot 50 razstavljavcev, ki bodo s svojo ponudbo zagotovo ponovno navdušili obiskovalce. Letos jih pričakujejo okoli 8 tisoč iz vse Slovenije. V Hiši vin Emino, ki je največja vinska klet na Kozjanskem, poudarjajo, da resnično živijo z dogodkom: »Kot soorganizatorji smo ponosni, da se je dogodek v petih letih tako razvil. Vseskozi se trudimo, da z našo ponudbo navdušimo tako moške kot ženske, ki so sicer bolj ljubiteljice čokolade, a jih naše vino prav tako ne pusti ravnodušne,« je vsebinski izziv ponudbe razložil direktor Kmetijske zadruge Šmarje, kamor sodi Hiša vin Emino, Vinko But.

novinarska_fvc-24-kopiraj

Festivala zagotovo ne bi bilo tudi brez ene najbolj uglednih in prepoznavnih slovenskih čokoladnic: »Čokoladnica Olimje je zelo povezana s kozjansko okolico in zato se na festivalu vedno predstavimo z našo stalno ponudbo kot tudi novostmi, ki jih imamo vsako leto. Ponosni smo, da zanamcem predstavljamo mojstrstvo našega pradeda, ki se je z umetnostjo izdelave slaščic spoznaval na Dunaju,« poudarjajo v Čokoladnici Olimje, enem od glavnih razstavljavcev na festivalu.fvc2

Festivalsko dogajanje vsako leto pospremi pester spremljevalni program, ki degustacije še oplemeniti. Za animacijo najmlajših obiskovalcev bo letos skrbela Damjana Golavšek, pripravljajo tudi številne ustvarjalne delavnice. V treh delih se bo odvila modna revija Wine & choco, na dobrodelnem teku bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje osebe, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje. Vrhunec ob festivalskega dogajanja bo zagotovo koncert Nine Pušlar, tradicionalno pa bodo izbrali tudi županovo vino. »Združiti vino in čokolado v občini, ki je urejena, trajnostna destinacija, pomeni pomembno nadgradnjo ponudbe, tako turistične kot kulinarične. Vsem, ki bodo prišli v naše kraje, želimo pričarati veliko sladkih doživetij in prijetno počutje na festivalu,« je izpostavil župan občine Podčetrtek Peter Misja.

Organizatorji so se letos prvič odločili, da Festivalsko dogajanje predstavijo tudi novinarjem v Ljubljani, in sicer so na prihajajoči Festival vabili v prostorih Obrtne zbornice Ljubljana.

fvc3