Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 14. 1. 2019 (prinesla posušene delce rastline, besedne grožnje, ilegalni prestop meje…)


Dogodki, ki so jih v minulem tednu obravnavali policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah med 7. 1. 2019 in 13. 1. 2019.

PONEDELJEK, 7. 1. 2019

ZASEG

Navedenega dne se je na policijski postaji zglasila občanka, katera je izročila posušene delce rastline za katere meni, da bi lahko šlo za prepovedano drogo konopljo. Posušeni delci rastline so bili občanki zaseženi in poslani v analizo na SKP PU Celje. V primeru, da gre dejansko za prepovedano drogo bo zoper kršitelja izpeljan postopek o prekršku.

TOREK, 8. 1. 2019

TATVINA GORIVA

Neznani storilec je v času od 15.00 ure 7. 1. 2019 do prijave na gradbišču v kraju Kozje iz rezervoarja delovnih strojev odtujil cca. 250 litrov goriva. Z navedenim dejanjem je lastniku nastalo za cca. 300 evrov materialne škode.

PROMETNA NESREČA

Ob 12.52 uri so bili šmarski policisti obveščeni o prometni nesreči katera se je zgodila na parkirišču v naselju Šmarje pri Jelšah. V prometni nesreči je na vozilih nastala materialna škoda, zaradi povzročitve prometne nesreče pa je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRA

Ob 15.15 uri so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah s strani OKC PU Celje poslani na intervencijo v kraj Hajnsko, kjer je ena oseba drugi izrekla žaljivke in besedne grožnje. Prav tako pa se je kršitelj tudi vpričo policistov nesramno in žaljivo vedel do oškodovanke, zaradi česar mu je bil na kraju zaradi kršitve javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

SREDA, 9. 1. 2019

PROMETNA NESREČA

Nekaj po 07.00 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, katera se je zgodila na lokalni cesti od Halerjevega hriba v smeri Predela. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi poledenelega vozišča voznik zdrsnil iz vozišča na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo. Prav tako je na istem mestu z vozilom iz vozišča zrsnil še en voznik, vendar pa je to vozilo obstalo na brežini. Da se tudi to vozilo ni prevrnilo so poskrbeli gasilci. Voznik prvega vozila, je po prometni nesreči iskal zdravniško pomoč, na podlagi preiskav v SB Celje pa je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe.

PETEK, 11. 1. 2019

TATVINA GORIVA

Neznani storilec je v kraju Olimje oškodovancu iz delovnega stroja odtujil cca. 150 litrov nate, prav tako pa je drugemu oškdoovancu odtujil vibra ploščo. Z dejanjem sta bila oba oškodovanca oškodovana za cca. 480 evrov.

SOBOTA, 12. 1. 2019

ILEGALNI PRESTOP DRŽAVNE MEJE

V jutranjem času je v bližini Mednarodnega mejnega prehoda Bistrica ob Sotli preko reke Sotle mejo prestopil državljan Albanije. Navedeni je v kraju Polje pri Bistrici počakal sorodnika, kateri je z vozilom vstopil v Republiko Slovenijo na omenjenem mejnem prehodu. Oba sta se nato z vozilom odpeljala v smeri Bizeljskega, kjer je patrulja PP Brežice oba ustavila in kontrolirala. Po izveden postopku je bil tujec, ki je nezakonito vstopil v Republiko Slovenijo s strani policistov PP Šmarje pri Jelšah vrnjen Hrvaškim policistom. Prav tako pa je bila obema izrečena globa po Zakonu o tujcih.

NEDELJA, 13. 1. 2019

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Malo pred 02.00 uro je patrulja PP Šmarje pri Jelšah v naselju Grobelno ustavila voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Po pravilno opravljenem preizkusu je vozniku alkotest pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi tega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče Celje. V času postopka z voznikom, pa sopotnik v vozilu ni upošteval ukazov policistov, je izstopil iz vozila in hotel zapustiti kraj, zato mu je bila po izvedenem postopku izrečena globa in izdan plačilni nalog.