Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Izjemno uspešen izkupiček na turnirju v Velenju; Hartla najboljša v glavnem mestu


Drugo novembrsko soboto je bil v Velenju turnir medobčinske otroške lige v karateju. Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v boj poslal svoj mlajši del ekipe, ki si nabira nove izkušnje na tekmovanjih. Zastopali so ga: Tilen Prah, Ana Bele, Sodin Leon, Benjamin Herman, Tai Kunst in Lara Sodin.

Edini, ki se je tokrat pomeril v katah, in sicer Tilen Prah v kategoriji malčki 8 do 9 let, je pometel s konkurenco in osvojil prvo zlato medaljo. Naslednja si je zlato priborila Ana Bele v kategoriji kumite malčice nad 30 kg. Tretjo zlato medaljo si je priboril Leon Sodin v kategoriji kumite malčki do 30 kg. Prav tako sta se v finalu kategorije kumite malčki nad 30 kg pomerila med seboj dva klubska prijatelja Benjamin Herman in Tai Kunst. Na koncu se je z zlato medaljo okitil Benjamin. Prav tako nas ni razočarala še zadnja tekmovalka Lara Sodin, ki se je pomerila v kategoriji kumite ml. kadetinje do 40kg. Tudi Lara z nasprotnicami ni imela večjih težav in je na koncu slavila na najvišji stopnički.

Po pregledu dneva bi lahko rekli, da je priti do zlata mačji kašelj, pa to ni tako. Mladi zagnani karateisti, ki imajo željo po tekmovanjih, lahko v klubu trenirajo vsaj 3-krat na teden ali več.  Ob takih pogojih, ki jim jih nudi klub, odličnih trenerjih, njihovo željo po delu in podpori staršev, imajo vse možnosti za dosego takšnih rezultatov. Mladi rod odločno sledi rodu starejših tekmovalcev, ki se jim bodo kmalu pridružili tudi na največjih tekmovanjih doma in v tujini in jim  pomagali braniti dober sloves kluba in njegovo uvrstitev v sam vrh karate klubov v Sloveniji.

M.R.

§

karate_ljubljana_november_2018_hartlBor in Jan Hartl najboljša v Ljubljani

Člana Športnega društva za karate GES iz Rogaške Slatine sta v soboto na mednarodnem karate turnirju v Ljubljani pokazala svojo superiornost.

Bor Hartl je premagal vse nasprotnike v mladinski in članski kategoriji kate, njegov brat Jan pa je osvojil drugo in tretje mesto v istih kategorijah.