Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrinska noč 2018: najmočnejši silaki ponovno Bučani, naj pršjači spekli gospodinji iz Loke pri Žusmu in Spodnjega Tinskega (foto)


Letos je v organizaciji Društva IZVIRI Dobrina potekala že 22. Dobrinska noč. Tudi letos sta vrhunec dogodka predstavljali tekmovanji v peki pršjač in vleki vrvi.

Gospodinji, ki sta letos spekli najboljši pršjač prihajata iz Spodjega Tinskega in Loke pri Žusmu. Naslov v vleki vrvi je ostal v rokah lanskih zmagovalcev iz Buč.

dobrinska-noc-2018037Dobrinska noč se je začela že v zgodnjih popoldanskih urah, ko so ocenjevali pršjače. Letos so gospodinje prinesle deset pršjač. Naslov NAJ PRŠJAČA je letos pripadel Majdi Benčina iz Spodjega Tinskega. Naslov NAJ PRŠJAČA Z DODATKI pa je ostal doma, saj je to spekla domačinka Jožica Mlinarič iz Loke pri Žusmu.

Predsednica ocenjevanja je bila Janja Kropec, inž. živiljstva iz Šolskega centra Šentjur, člana pa sta bila predsednik KS Loka pri Žusmu Srečko Krajnčan in članica Društva IZVIRI Cvetka Hrovatič.

Otvoritev prireditve so naznanili Rončki bojleraši, nakar je zbrane najprej pozdravila napovedovalka Polonca Jazbinšek, sledila pa sta nagovora predsednice društva IZVIRI Danice Recko in predsednika KS Loka pri Žusmu Srečka Krajnčana.

Kulturni program so popestrili Zven preteklosti – to je Vlado Nunčič, ki je zaigral na najstarejši inštrument oprekelj in na koncu programa še na lajno, Joškova banda iz Vojnika in domači ansambel Fantje z Žusma.

dobrinska-noc-2018085Sledil je eden izmed vrhuncev dneva, turnir v vlečenju vrvi. Na njem so letos sodelovali Šentjurski korenjaki, Športno društvo Juršinci in Športno društvo Buče. Zmagali so silaki iz Športnega društva Buče, ki so tako tudi ubranili lansko zmago.

Prireditev so popestrili tudi kovači Kulturnega društva Prevorje, ki so s preko 100 let starim kovaškim mehom pokazali, kako se je nekdaj kovalo. Svoje spretnosti sta prikazala tudi Dobrinska predica in Mizarstvo Korez, ki je izvedlo prikaz izdelovanja ključavnic in cilindričnih vložkov. Prireditve so se udeležili tudi iz sestrskega Turističnega društva Šentilj pri Velenju.

Prireditev je s svojim obiskom počastil tudi predsednik Turistične zveze Slovenije, ki je tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je obiskovalce najprej nagovoril nato pa podelil še priznanja za Naj pršjači in Vleko vrvi.

Dogajanje si oglejte na spodnjih fotografijah, ki jih je posnel Franci Hrovatič.

rokovo-poletje-2018-klik