Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljubljanski madrigalisti z gostjami navdušili v šmarskem muzeju baroka (foto in video)


koncert_ljubljanski_madrigalisti_muzej_baroka_smarje_1Petkov večer so s koncertom v šmarskem muzeju baroka popestrili člani mešanega komornega zbora Ljubljanski madrigalisti in gostje, mlade glasbenice GŠ Rogaška Slatina, združene v koncertni trio Stringsteam. Program Pomladnega koncerta je združeval sakralne, tradicionalne in ljudske pesmi tujih in domačih avtorjev.

O odličnem, večkrat nagrajenem komornem zboru Ljubljanski madrigalisti, smo podrobneje poročali v prispevku o Rokovem poletju 2015 (klik!). Letos zbor obeležuje 25-letnico, kar bodo proslavili z jubilejnim koncertom, ki se bo 10. junija odvil v Ljubljani. Zbor od leta 2014 deluje pod vodstvom dirigenta Primoža Malavašiča, ki je v svoji več kot dvajsetletni zborovski karieri vodil več pevskih sestavov in z njimi na tekmovanjih osvajal številna žlahtna odličja.

Petkov koncert so pričeli z Gallusovim Pater Noster, nadaljevali s Monteverdijevim Cantante Domino, Griegovo Ave Maris Stella, Duganovo Molitvo, Peterssonovo Alleluio, Gleilovo Ubi Caritas II in končali s Krečičevo Mesarja hči ter Prusovo Šürka je tisa.

Zbrane navdušile tudi mlade glasbenice Stringsteam
Koncertni trio Stringsteam sestavljajo tri mlade glasbenice GŠ Rogaška Slatina in sicer citrarki Lara Regoršek in Eva Novak ter kitaristka Manca Schmid. Začetki tria segajo v šolsko leto 2013/2014, ko sta jih v komorno skupino povezali učiteljici Helena Hartman in Martina Rančigaj. Skupaj so se udeležile mednarodnega festivala Svirel na Krasu in aprila 2014 tam osvojile I. nagrado.

koncert_ljubljanski_madrigalisti_muzej_baroka_smarje_2

Slednje jih je še dodatno povezalo in od takrat nastopajo in koncertirajo v okviru šole, občine in drugod po Sloveniji. Seveda pa še naprej pobirajo priznanja in nagrade, letos so bile na Krasu tretje. V petek so se predstavile s priredbo Dve belokranjski, Oberlechnerjevo Canary, Fritschevo Galliardo in Irsko Irish Tunes.

Petkov glasbeni večer, ki ga je z besedo povezovala Renata Javornik, je navdušil obiskovalce, ki so vidno uživali ob poslušanju kvalitetne glasbe, ki se je vila po dvorani šmarskega muzeja baroka, ki se je še enkrat več izkazala kot  izjemno aktustična, primerna za tovrstne dogodke.

koncert_ljubljanski_madrigalisti_muzej_baroka_smarje_3

Vabljeni k ogledu video posnetkov, v katere smo ujeli utrinke petja Ljubljanskih madrigalistov in igranja tria Stringsteam, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s koncerta.

eH

vino-coko-podcetrtek-polsi