Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

8. srečanje mladih harmonikarjev in ansamblov v Pristavi pri Mestinju (foto in video)


Prvo adventno nedeljo so v Pristavi pri Mestinju organizirali že 8. srečanje mladih harmonikarjev in ansamblov, ki se ga je udeležilo kar 19 od 20 napovedanih posameznikov in skupin. Zasneženo in mrzlo nedeljo so mladi glasbeniki zapolnili in nas ogreli z igranjem in vzdušjem, ki so ga pričarali vsem prisotnim.

Da tudi sneg ne ovira tistih, ki radi prisluhnejo dobri glasbi in podpirajo mlade glasbenike, je bil dokaz obiskanost, saj je ostalo le malo sedežev, ki niso bili zasedeni.

Obiskovalci so bili navdušeni nad mladimi harmonikarji
Obiskovalci so bili navdušeni nad mladimi harmonikarji

Prireditev je vodila odlična Zdenka Ivačič, predsednica KD Pristava pri Mestinju, Dragica Gobec, pa je navzoče pozdravila z besedami:Hitro je minilo leto in zopet smo se zbrali, da prisluhnemo mladim glasbenikom. Danes obeležujemo že 8. srečanje mladih harmonikarjev in ansamblov, prav prisrčno vas pozdravljam v imenu KD Pristava pri Mestinju in v svojem imenu. Vesela sem, da je vsako leto polna dvorana poslušalcem, prav tako je danes, kljub slabemu vremenu. Vsako leto nastopi nekaj novih obrazov na odru, nekateri pa bodo nastopili danes že osmič, kot npr. Damjan Šket…Lepo je videti toliko mladih glasbenikov, doma iz bližnje okolice, zahvala gre v prvi vrsti njihovim staršem, ki vzpodbujajo otroke in jih vozijo na vaje in nastope, za končni uspeh pa ostaneta še trud in volja s strani otrok. Zahvala za izvedbo dogodka gre vsem članom KD Pristava pri Mestinju, Občini Podčetrtek, KS in članom PGD Pristava pri Mestinju in sponzorjem. Veseli smo, da smo v vseh teh letih s svojim požrtvovalnim delom, organizacijo, petjem in igranjem prispevali svoj del za lepše in bolj veselo življenje v našem kraju. Veliko pa ste doprinesli tudi vi, dragi poslušalci. Zato tudi vam želim dobro počutje med mladimi glasbeniki.”

Povezovalka programa je izvrstno opravila svoje delo
Povezovalka programa je izvrstno opravila svoje delo

Med nastopajočimi so bili tudi izvrsten glasbenik Žan Stres, o katerem smo pred časom že pisali (klik!).  Številni harmonikarski podmladek je dokaz, da nam za prihodnost tovrstne glasbe in odličnih glasbenikov ni skrbeti. Vmes pa smo prisluhnili tudi citram, ansamblom in duetom. Nastopajoče si lahko ogledate v naši galeriji fotografij (klik!), utrinke iz nastopa v spodnjem video prispevku.

 
v/t/f: Egon Horvat