Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prijeli preprodajalca, ki je 21-letnemu preminulemu Slatinčanu prodal heroin


Marca letos je v Rogaški Slatini zaradi predoziranja s prepovedanimi drogami, umrl 21-letnik. Pri preiskovanju okoliščin njegove smrti so celjski kriminalisti utemeljeno sumili, da mu je prepovedano drogo heroin prodal 34-letni Celjan.

34-letnik je policiji poznan kot uživalec in preprodajalec prepovedanih drog. V preteklosti so mu jih policisti in kriminalisti že večkrat zasegli in ga večkrat tudi kazensko ovadili. Pri zbiranju obvestil in preiskovanju kaznivih dejanj s področja preprodaje prepovedanih drog, so kriminalisti prišli do podatkov, da z osumljenim, pri nabavi oz. prenašanju prepovedanih drog, aktivno sodeluje njegova 23-letna partnerica, prav tako doma z območja Celja, ki prenaša prepovedane droge.

Pred minulimi prazniki, so celjski kriminalisti, v Levcu ustavili voznika osebnega vozila, v katerem sta bila 23-letnica in 34-letnik. Ker je obstajal sum prevoza prepovedanih drog, so kriminalisti opravili pregled vozila. Službeni pes je pri pregledu zaznal prisotnost prepovedanih drog. Kriminalisti so omenjenima in vozniku odvzeli prostost, v nadaljevanju so opravili še osebne in hišne preiskave.

Pri osebni preiskavi 23-letnice so našli in zasegli prepovedano drogo heroin, namenjeno nadaljnji prodaji. V nadaljevanju so kriminalisti pri preiskavah zasegli še komunikacijska sredstva in predmete, ki sta jih omenjena uporabljala pri preprodaji prepovedanih drog.

Voznik vozila, ki je osumljena le prevažal, je bil po policijskem pridržanju izpuščen. 34-letnik in njegova 23-letna partnerica pa sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku v Celje. Preiskovalni sodnik je 34-letniku odredil pripor.

*na sliki zaseženi heroin