Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Negotova usoda slatinskega nogometnega talenta: zablestel je v Mariboru, zdaj mora po minutažo v Domžale


Takrat 19-letni Slatinčan Marcel Lorber je bil lansko jesen veliko odkritje takratnega trenerja NK Maribor, Damirja Krznarja, ki ga je v člansko ekipo najtrofejnejšega slovenskega nogometnega kluba potegnil iz mladinskih vrst.

Po trenerski menjavi v Mariboru je o Lorberju z izbranimi besedami govoril tudi novi trener vijoličnih, Ante Šimundža, smo pisali v novembrskem članku na Kozjansko.info. Napovedoval se je celo milijonski prestop v tujino, so pred časom pisali mediji, ki pokrivajo nogomet.

A zimska poškodba, ki ga je od zelenic oddaljila vse do marca, je prekinila njegov razvoj, izgubil je tudi mesto v začetni enajsterici. Zdaj bo kariero, ki je sicer še v zelo zgodnji fazi, reševal v Domžalah.

“Gre za zelo nadarjenega nogometaša, o tem ni dvoma. Marcel dosledno in odgovorno izpolnjuje svoje obveznosti, ima pa še ogromno prostora za napredek. Zaveda se pomena nenehnega dokazovanja in pomembno je, da vztraja na začrtani poti.” Tako je Ante Šimundža za Kozjansko.info novembra lani komentiral potencial mladeniča, ki je prejšnjo jesen zablestel v vijolični majici.

Marcela Lorberja so v domači občini Rogaška Slatina razglasili za športnika leta, mi pa smo ga uvrstili na 50. mesto najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2023. 

Čeprav se je pozimi poškodoval, so še marca letos mediji pisali o potencialnem “milijonskem prestopu” Lorberja v ligo MLS. A v spomladanskih, še bolj pa poletnih mesecih je mladi slovenski reprezentant pri Mariboru utonil v anonimnost. Natančneje, na klop, od koder je priložnost dobival sila redko. Prvič je tekmo začel minuli vikend proti Primorju, a ga je Šimundža zamenjal že po pol ure igre.

Zdaj je jasno, da Lorber trenutno nima več prihodnosti v Mariboru. Danes je namreč odjeknila vest, da prestopa v Domžale. Štajersko prestolnico zapušča sporazumno in brez odškodnine, si pa bosta Domžale in Maribor delila finančni izplen v primero morebitnega njegovega bodočega prestopa.

Domžale, ki so znane po vzgoji mladih nogometašev za prodajo, so se sicer letos znašle v hudi krizi, saj so po 7. krogih zgolj z 1 točko prikovane na zadnje mesto lestvice 1. SNL. A to je pripeljalo do menjave trenerja – na stolček se je usedel donedavni trener mariborskih mladincev, Dejan Dončić. Ta pa seveda Lorberja zelo dobro pozna, saj se je slatinski vezist ravno pod okriljem mariborske mladinske ekipe lani vračal v tekmovalni pogon.

Za 20-letnega Slatinčana seveda še zdaleč ni nič zamujenega, Domžale pa so sredina, kjer mladi igralci praviloma dobijo veliko priložnost v okolju z manj ostro konkurenco in bistveno nižjimi pričakovanji in pritiski, kot to velja za NK Maribor.