Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnika leta v občini Rogaška Slatina sta košarkarica in nogometaš


V Rogaški Slatini so sinoči na 29. izboru izboru športnice in športnika leta 2023 podelili priznanja najboljšim športnikom slatinske občine. Najvišji priznanji za športnico in športnika leta sta prejela mlada košarkarica KD Janina Tjaša Turnšek in nogometaš NK Maribor Marcel Lorber.

Po izjemnem letu 2022 je Tjaša Turnšek v letu 2023 svoje uspehe na klubskem in reprezentančnem nivoju še nadgradila in že pri šestnajstih letih dosegla res izjemne lovorike. S kadetsko ekipo KD Janina je v svoji debitantski sezoni najmočnejše regionalne lige, jadranske lige WABA U17 osvojila najsijajnejše odličje.

V svoji prvi sezoni v močni mednarodni konkurenci jadranske kadetske lige WABA U17 je Tjaša s soigralkami te izjemne generacije slatinskih mladih košarkaric takoj zasedla vrh. Na marčevskem finalnem turnirju si je z izjemnimi predstavami prislužila naslov najkoristnejše igralke (MVP) in uvrstitev v najboljšo peterko finalnega turnirja.

Slatinske košarkarice do 18 let so na presenečenje vseh postale državne podprvakinje, Tjaša pa je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja. Teden dni kasne pa so v selekciji U16 ubranile naslov najboljših v državi, Tjaša pa je ponovno dobila mesto v najboljši peterki tekmovanja.

Turnškova je bila vpoklicana tudi v državni reprezentanci U16 in U18 – s slednjo je osvojila zlato na evropskem prvenstvu.

Vzporedno s košarkarsko Slatinčanka neguje tudi družinsko tradicijo boksa in je aktualna kadetska državna prvakinja kadetinje v kategoriji nad 80 kg.

Športnik leta Marcel Lorber

Za športnika leta Rog. Slatine sta bila nominirana dva nogometaša – domačin, ki igra pri NK Mariboru, Marcel Lorber, in Ljubljančan, ki igra pri domačem NK Rogaška, Nejc Gradišar. Ob njiju pa še Marko Peček s Futsal kluba Dobovec in Mark Šepic z Boks kluba Legionar.

Izbran je bil 19-letni Lorber.

Nogometaš Marcel Lorber in slatinski župan Branko Kidrič

Za mladega Slatinčana Marcela je bilo leto 2023 gotovo nekaj posebnega, saj je postal standardni član prve postave enega najboljših klubov v Sloveniji in več kot upravičil zaupanje trenerjev, najprej Krznarja, nato Šimundže. Večkrat si je zaslužil pohvale tako trenerjev kot športne javnosti.  Standardno dobre igre v klubu so mu prinesle tudi standardno mesto v državni reprezentanci do 19 let, v kateri je bil tudi kapetan. Jeseni je postal član mlade slovenske reprezentance.

Lorber je sicer trenutno poškodovan in je bil primoran izpustiti priprave NK Maribor v Turčiji. Zaradi poškodovane zadnje stegenske mišice bo predvidoma izpustil tudi začetek spomladanskega dela sezone 1. SNL, ki se nadaljuje 7. februarja.

Naj ekipa – Članska ekipa NK Rogaška

Z zanesljivo zmago v tekmi zadnjega kroga druge državne nogometne lige je ekipa Nogometnega kluba Rogaška osvojila naslov prvaka lige in uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo. Slavje slatinskih nogometašev je v Krškem pospremilo več kot 5.00 ljubiteljev nogometa iz Rogaške Slatine.

Slatinski nogometni klub je tako dosegel največji uspeh v svoji zgodovini, kajti, klub kateri je v začetku 90. let prejšnjega stoletja igral v prvi ligi, se je imenoval Steklar in je nekaj let po igranju v prvi ligi ugasnil, nato je nastal sedanji NK Rogaška. Ta klub se je pred šestimi leti iz lige MNZ Celje prebil v tretjo slovensko ligo, pred dvema letoma pa v drugo. Jesen 2022 so končali  na prvem mestu lestvice druge lige in se spomladi z NK Aluminij potegovali za prvo mesto, kar jim je tudi uspelo.

V letošnji sezoni se sicer srečujejo z realnostjo 1. SNL – trenutno so na zadnjem mestu na lestvici, vodstvo pa se zapleta v spore z Nogometno zvezo Slovenije, sodniško organizacijo in sindikatom nogometašev SPINS.

Dobitnika priznanje »Zaslužni športni delavec« sta Maro Markovinovič – Košarkarski klub Rogaška in Branislav Jokanović – Boks klub Legionar.

Za športne uspehe v letu 2023 so priznanja prejeli: Dženan Avdibašić in Mia Mastnak – Karate klub Bushido, Lukas Osek – tekmovalec v motokrosu in ekipa košarkaric U17 KD Janina.

Priznanja perspektivni športnik so prejeli: Jan Klemenčič in Zarja Petan – Karate klub Rogaška Slatina, Lara Sodin, Miha Jurak in Vanna Vilk Petanjek – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Gaj Gajšek in Sven Fidler – Karate klub Bushido, Nik Stankovič in Žiga Gajster – Košarkarski klub Rogaška, Urban Jeršečič in Bor Krumpak – Nogometni klub Rogaška, Jure Kit in Sven Šestanj – DKŠ Rogaška Slatina, Ema Žolgar in Neja Colnarič – KD Janina