Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marcel Lorber: Slatinčan, ki navdušuje v dresu Maribora. Kaj o njem pravi Šimundža?


V zadnjem obdobju s svojimi nogometnimi predstavami v 1. slovenski ligi vse bolj nase opozarja šele komaj 19-letni Marcel Lorber iz Cerovca pod Bočem. V dresu NK Maribor ima v letošnji sezoni eno vidnejših vlog, s svojo igro pa vse bolj dokazuje za kako perspektivnega nogometaša gre.  

S slatinskim mladeničem smo se pogovarjali o njegovi nogometni poti in doživljanju svoje vloge v NK Maribor. Kaj si o njem misli in kaj od njega pričakuje, pa je za Kozjansko.info povedal tudi trener vijoličastih, Ante Šimundža.

Perspektivni Marcel Lorber je svoje prve nogometne korake napravil v Rogaški Slatini, kjer je igral do svojega 14. leta. Nato je uvidel, da bo moral za preboj na višji nivo prestopiti v drug klub, zato je sledil odhod v Aluminij iz Kidričevega. Njegove dobre predstave so opazili v štajerski prestolnici, kamor ga je po štirih letih igranja za Kidričane zvabil mariborski nogometni klub.

Sprva je dve leti igral za mladinsko ekipo vijoličastih, ob tem pa občasno treniral tudi s člansko zasedbo. Prvo priložnost za igro mu je na pokalni tekmi proti velenjskemu Rudarju ponudil Damir Krznar, ki sedaj sedi na klopi Celja. Za Lorberja je bil to tako prvi večji korak, ki je napovedal nekaj večjega.

Letos je opravil priprave s člani, z letošnjo sezono pa je začel dobivati vedno več priložnosti in minut, ki jih pridno izkorišča. S prihodom trenerja Anteja Šimundže je mladi vezist na igrišču pridobil nekoliko bolj ofenzivno vlogo o kateri nam je dejal: ”Sem igralec, ki lahko igra na različnih igralnih položajih. Skozi leta so me večkrat rotirali. V mlajših selekcijah sem se znašel tudi na položaju krilnega napadalca in osrednjega branilca. Nekako sem se hitro prilagodil na to bolj ofenzivno vlogo.”

Foto: NK Maribor/Facebook

Z njegovim delom je več kot očitno zadovoljen tudi mariborski strateg, ki je za Kozjansko.info povedal: “Gre za zelo nadarjenega nogometaša, o tem ni dvoma. Marcel dosledno in odgovorno izpolnjuje svoje obveznosti, ima pa še ogromno prostora za napredek. Zaveda se pomena nenehnega dokazovanja in pomembno je, da vztraja na začrtani poti. Da prispeva svoj delež ekipi in ekipa ga na njegovi razvojni poti ustrezna podpira. Ne glede na mladost pa zanj velja kot za ostale. Pri tem, kar počne, ne sme popustiti.”

V aktualni sezoni državnega prvenstva je zaigral prav na vseh tekmah z izjemo tiste, na kateri je imel zaradi rdečega kartona prepoved nastopa. Pod taktirko Šimundže se je na štirih tekmah dvakrat vpisal med strelce in dodal še eno asistenco, ob tem pa je dvakrat zadel v polno tudi na pokalnem obračunu.

Pravi evrogol je Lorberju uspel na zadnji tekmi v Domžalah. Ogledate si ga lahko v spodnjem video prispevku

Sanje so Barcelona
Marcel Lorber v dvoboju z Miho Zajcem, nogometašem turškega Fenerbahčeja. (Foto: NZS/Facebook)

Marcel ima tako pri svojih rosnih 19 letih vse vidnejšo vlogo v najbolj uspešnem slovenskem klubu, kar si šteje v veliko čast: ”Kar se tiče igranja za Maribor, si jemljem to kot čast, da igram za ta veliki klub. Že od malega sem navijal za Maribor. Na to ne gledam kot neko breme, ampak bolj kot na neko čast, zato si samo želim uživati v igranju nogometa in seveda poskušati pomagati ekipi po svoji najboljši moči.”

Lorberja, ki mu je zaradi podobnega stila igre in mentalitete zelo  všeč nogometaš münchenskega Bayerna Joshua Kimmich, smo povprašali tudi, kaj bi bil njegov sanjski scenarij, kar se tiče nogometne kariere: ”Kar se tiče evropskih klubov mi je najbolj pri srcu Barcelona, ampak to je potem že veliko višji nivo. Vsekakor bi bil sanjski scenarij igrati za katalonskega velikana, ampak trenutno ne razmišljam o teh stvareh. Trenutno sem z glavo zgolj pri Mariboru.”

Odlične predstave Slatinčana je opazil tudi selektor slovenske reprezentance do 21 let, Milenko Ačimović, ki ga je uvrstil na seznam za pripravljalno tekmo s turško zasedbo. Vpoklic sta znova prejela tudi Nejc Gradišar in Rene Rantuša Lampreht, člana prvoligaša iz Rogaške Slatine, o katerem je prav tako spregovoril Lorber.

O povratku Rogaške med elito je dejal: ”Lani sem bil zelo vesel, ko je Rogaška prišla v prvo ligo, udeležil sem se tudi sprejema. Rogaška je bila vselej moj dom, klub mi je vedno veliko dal in jim bom večno hvaležen za vse. Še vedno sem strasten navijač Rogaške in res upam, da jim bo uspelo nanizati še več dobrih rezultatov.” 

V nedeljo proti Celju

Marcela Lorberja bomo na zelenici naslednjič videli v nedeljo, ko se bodo Mariborčani v Ljudskem vrtu pomerili s trenutno vodečim NK Celjem. Tekma bo ob 15. uri.
Lorberjev matični klub, NK Rogaška, pa bo prve točke po petih zaporednih ligaških porazih ob enaki uri v soboto lovila v gosteh proti Radomljam.

Standings provided by Sofascore