Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na osrednji slovesnosti ob prazniku Šmarje dobilo novega častnega občana, priznanja tudi drugim (foto, video)


V prostorih šmarskega kulturnega doma se je v petek odvila osrednja slovesnost ob prazniku Občine Šmarje pri Jelšah, kjer po letu 2021 ponovno podelili naziv častnega občana.

Nekaj pred peto uro popoldan je pred kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah glasba šmarskih godbenikov pričakala razne župane, podjetnike, direktorje in druge pomembne goste, ki so se udeležili osrednje slovesnosti ob prazniku šmarske občine.

Tekom slovesnosti so obiskovalcem skozi video predstavili vse dosežke občine v preteklem letu. Samo nekateri od teh so obnova dvorca Jelšingrad, komunalna ureditev soseske Dobrava, prenovljena cesta Sladka Gora – Dolga Gora in obnova stavbe stare šole. Z raznimi pevskimi točkami so poskrbeli za kulturno popestritev, po koncu slovesnosti pa je obiskovalce čakala še pogostitev.

Eden izmed nastopajočih je bil nadobuden mlad pevec Anže Šturbej.
V sklopu praznovanja občinskega praznika sta se v petek pred kulturnim domom odvili Odprta kuh’na in Šmarska noč, kjer so nastopili Polkaholiki. Več o tem v reportaži tukaj.
Župan hvaležen vsem letošnjim nagrajencem
Župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš

Tekom slovesnosti je nekaj besed obiskovalcem namenil župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš. Ta se jim je zahvalil za trud in vloženo delo na raznih področjih, še posebej pa se je zahvalil občinskim nagrajencem, katere po njegovih besedah odlikuje prostovoljno delo, čut za človeka, pomoč in delo za skupno dobro.

Ob tem je dodal naslednje: “Ko govorimo o prostovoljstvu, ne morem mimo vremenskih ujm, ki v zadnjem letu niso prizanesle niti našim krajem. Ob tej priložnosti se želim posebej zahvaliti našim prostovoljnim gasilcem, občinskemu štabu civilne zaščite, humanitarnim društvom in drugim službam iz sistema zaščite in reševanja, ki vedno pomagajo takrat, ko je to najbolj potrebno.”

Naziv častnega občana prejel dolgoletni gasilec in čebelar
Častni občan Alojz Tirgušek

Občina je po letu 2021 letos ponovno podelila naziv častnega občana, ki ga je prejel Alojz Tirgušek. Že vrsto let je dejaven na večih področjih in v raznih društvih v občini. Leta 1971 se je včlanil v šmarsko gasilsko društvo in se povzpel na razne visoke položaje, 15 let pa je bil poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah. Tirgušek je zaslužen za ponovno obuditev šmarskih godbenikov, še vedno pa je aktiven v večih društvih, ob tem pa najde čas še za čebelarstvo. Med podelitvijo je nov častni občan prejel bučen aplavz, po koncu pa dodal, da ga je vsa ta leta vodila želja po prostovoljni pomoči ljudem.

Letošnje posebno priznanje občine je ob 30-letnici delovanja prejela Vokalna skupina Freya, enako število let delovanja pa je letos obeležilo tudi Društvo vinogradnikov in kletarjev Trtaki je prejelo plaketo občine. Denarno nagrado je za nesebično pomoč ljudem v stiski prejela Župnijska karitas Šmarje pri Jelšah. Občina je podelila še dve občinski priznanji. Prejela sta ju Majda Jurše, strokovnjakinja v pripravi brezglutenske hrane in predsednica Turističnega društva Skriti biser na Sladki Gori, ter Janko Strašek, ki je bil mnoga leta izjemno na raznih področjih izjemno aktiven v Krajevni skupnosti Lemberg.

Daljše opise letošnjih nagrajencev si preberite tukaj.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z osrednje slovesnosti:

In še fotografije:

Poglejte še:

Občani Šmarja, to so vam namenjena voščila ob občinskem prazniku