Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska noč s Polkaholiki in Šmarska kuh’na 2024: Bogata ponudba lokalne hrane in zabava dolgo v noč, ki je napolnila Šmarsko ploščad (foto, video)


Ob praznovanju praznika Občine Šmarje pri Jelšah je bilo na ploščadi pred kulturnim domom za Šmarčane in vse druge obiskovalce na petkovo popoldne pripravljeno pestro dogajanje.

Začelo se je ob 16. uri s Šmarsko kuh’no, kjer je bila za obiskovalce pripravljena pestra ponudba raznolikih jedi in pijač dvanajstih ponudnikov. Za otroke so pripravili program z ulično animacijo v izvedbi Arbadakarba in ustvarjalne delavnice z Zabavomanijo. Z glasbo je dogajanje popestril DJ Illusion.

V času Šmarske kuh’ne je v bližnji dvorani kulturnega doma potekala osrednja slovesnost ob prazniku Občine Šmarje pri Jelšah, kjer so zaslužnim posameznikom in društvom podelili občinske nagrade in naziv častnega občana. Več o tem boste lahko kmalu prebrali na Kozjansko.info.

Polkaholiki so Šmarčane spravili na noge

Ko se je dan prevesil v večer, se je pričel osrednji del dogodka, dolgo pričakovana Šmarska noč. Prvi so na oder stopili člani šmarskega ansambla Raztur, ki so dodobra ogreli publiko. Sledil je nastop ansambla Polkaholiki. Mladi člani so s prepevanjem mnogih svojih in drugih uspešnic ploščad pred odrom spravili na noge in poskrbeli, da bo marsikomu pretekla noč še dolgo ostala v spominu. Poslušalce je kasneje še naprej zabaval Til Čeh s petelini, zabavo pa je zaklučil DJ Illusion.

Za to, da obiskovalci tudi tekom koncerta niso ostali lačni, je poskrbela odprta kuh’na, ki se je nadaljevala dolgo v noč. Tekom koncerta je na oder stopil župan Občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš, ki je pozdravil vse prisotne in jim zaželel večer, poln zabave ter veselo praznovanje občinskega praznika.

Šmarska kuh’na
Organizatorji zadovoljni z odzivom Šmarčanov

Tekom prireditve smo se pogovarjali z direktorjem organizatorskega Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah Gregorjem Krajncem, ki je bil nadvse vesel nad številčnim odzivom Šmarčanov. Praznovanje občinskega praznika sicer na podoben način pripravljajo že nekaj let. Dogajanje se začne z odprto kuh’no, ki je namenjena predvsem otrokom in družinam, proti večeru pa se glavnina dogajanja seli na oder pred kulturnim domom.

Ob tem je Krajnc povedal naslednje: “Na glavnem odru nas bodo najprej presenetili in nastopili mladi Šmarčani, člani Ansambla Raztur. Ti nas bodo kot predskupina ogreli, čeprav je danes ozračje že dovolj vroče, potem pa seveda Ansambel Polkaholiki, Til Čeh s petelini in za konec še DJ Illusion. Dogajanje smo pripravili v počastitev praznika, seveda je za vse obiskovalce vso dogajanje brezplačno.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij pestrega dogajanja:

 

In še fotografije:

Poglejte še:

Občani Šmarja, to so vam namenjena voščila ob občinskem prazniku