Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Utrinki s čistilnih akcij v Šmarju pri Jelšah, Podčetrtku in Rogatcu


Če je prejšnjo soboto prostovoljcem, ki so se udeležili sobotne čistilne akcije preglavice povzročal dež, je pretekli konec tedna tovrstne akcije v našem okolju pospremilo lepo vreme s prijetnimi temperaturami.

Na preteklo soboto se je čistilna akcija odvila na območju občine Šmarje pri Jelšah. Številčni prostovoljci so se ob 9. uri zjutraj zbrali na raznih zbirnih mestih in pričeli s čiščenjem. Za rokavice in vreče za odpadke je poskrbela občina, po koncu pa so se sodelujoči nasitili z malico.

Kot je razvidno s fotografij, so med čiščenjem Šmarčani poleg manjših smeti našli tudi večje odpadke, odvržene v naravo. S prikolico so iz gozda odpeljali star ležalnik, pohištvo, železne posode in druge stvari, ki tja ne sodijo. Že sredi tedna pa so se okolico Jelšingrada odločili očistiti zaposleni na šmarski občini. Več o tem preberite tukaj.

Vir foto: FB Profl Uroša Operčkala
Utrinki s čistilne akcije po šmarski občini; vir foto: FB/Občina Šmarje pri Jelšah

Naravo so na isti dan čistili tudi po občini Podčetrtek. Prostovoljci so se ob 9. uri zjutraj zbrali na šestih različnih zbirnih mestih in pričeli s čiščenjem. Vreče za smeti so prejeli ob začetku čiščenja, ob 12. uri pa je vse sodelujoče čakala malica.

Lepo vreme in želja po čistemu okolju sta prispevala k veliki udeležbi, samo v Imenem se je namreč zbralo več kot 30 prostovoljcev. Člani PGD Imeno so se na Facebooku z naslednjim stavkom zahvalili vsem sodelujočim: “Hvala vsem in vsakemu posebej, da vam je mar za okolje v katerem živimo.

Prihodnji teden se bo čistilna akcija odvila še v občinah Rogaška Slatina in Bistrica ob Sotli ter v nekaterih krajevnih skupnostih šentjurske občine. Celoten razpored preverite tukaj.
Prostovoljci pred začetkom čiščenja v Imenem; vir foto: FB/Pgd Imeno

Čistili tudi v Rogatcu in Šentjurju

Čistilno akcijo, katero so organizirale lokalne krajevne skupnosti, so imeli to soboto tudi v občini Rogatec. Prostovoljci so se ob deveti uri zjutraj zbrali na treh zbirnih mestih, in sicer pri gasilskemu domu v Rogatcu, Donački Gori in Dobovcu. Kot je na Facebooku po koncu akcije zapisala Majda, so letos med čiščenjem našli vse od odtroških plenic, do cigaretnih škatel, literskih steklenic, pločevink, plastenk, embalaže kave za na pot in drugih smeti.

Na isti dan se je z pričetkom ob 8. uri zjutraj čistilna akcija odvila tudi v Krajevni skupnosti Vrbno – Podgrad, ki spada pod občino Šentjur.

Čistilna akcija v Rogatcu; vir foto: FB/Rogatec. Naš Kraj. – Blaž Kramberger in KS Donačka Gora